Petko tuguje za Tošom: Još uvijek mislim da će se jednom vratiti

Screenshot: Youtube/Instagram

PROŠLO je punih 13 godina od smrti Toše Proeskog, a njegovi prijatelji i obožavatelji danas dijele sjećanja na njega na društvenim mrežama. 

Voditelj Dalibor Petko na Instagramu je podijelio njihovu zajedničku fotku i emotivnu objavu u kojoj je napisao kako je saznao za Tošinu smrt i kako mu je teško pala ta vijest. 

"Negdje oko 7 ujutro, zvoni mobitel. Netko je uporan. Vidim zovu s posla, živčan sam jer mislim da ne mogu naći tonove koje sam ostavio noć prije. Zove kolega Goran: Petko Toše je poginuo. Molim??? Toše je poginuo, dođi odmah na posao. Spremio sam se za pet minuta i krenuo. Od šoka sam ostavio mobitel doma, po putu razmišljam da će me netko nazvati da je bila kriva vijest. Stvarno to želim vise od ičeg...", počeo je. 

U nastavku je opisao kako je počeo zvati njegove kolege i prijatelje, a nekima je upravo on morao donijeti najgoru vijest. 

"Koga god sam zvao svi plaču, većini sam ja nositelj loše vijesti, najgori osjećaj na svijetu. Ljudi se raspadaju. Gdje god se okrenem svi plaču. Zovem cijeli dan, navečer je emisija na radiju. Emisija ide uživo, ne znam kako to uopće odraditi. To mi je do danas najteži live u životu. Kažu da je emisija bila odlična, dostojanstvena, dostojna njega. Ne znam. Moj šok nije prestao. Nije do danas. Još uvijek mislim da će se jednom vratiti...", piše Petko. 

"Ovo je jedan od onih dana kad svatko zna gdje je bio kad je čuo vijest da je Toše poginuo. I svatko je reagirao jednako. Bio je to događaj, kad je cijela bivša država opet bila jedno. Svi smo bili Makedonija. Plakali su i oni koji ga nisu nikad vidjeli uživo, koji su ga samo osjećali kroz njegov predivni glas, kroz pjesme Poljsko cvijeće, Čija si, Tajno moja, Igra bez granica...", prisjetio se. 

U nastavku je istaknuo da je neke stvari o Toši saznao tek na njegovom sprovodu i da mu jako nedostaje iako nisu bili privatno prijatelji. 

"Sjećam se kako mi je bilo smiješno čuti da on skuplja plišane medvjediće. A onda sam shvatio da kad ih skupi dovoljno sve ih odnese u sirotište. To je bio Toše. Vjerujte sve što ste ikad čuli o tome koliko je bio dobar i poseban je istina. Nedostaje mi jako. Radili smo puno i dosta smo se družili. Nismo bili privatno prijatelji, ali kad sam ga izgubio, imao sam baš taj osjećaj. I danas sam jako tužan. I bit ću svakog 16. Listopada. Dan koji je ujedinio Balkan - na žalost u tuzi", zaključio je. 

U komentarima su mu se javili brojni Tošini fanovi koji su i sami pisali gdje su bili i što su radili kad su saznali da je Toše preminuo. 

Pročitajte više