Petra Nižetić iz Amerike o hrvatskom turizmu: "Imamo što naučiti od Havaja"

Foto: Instagram

PETRA NIŽETIĆ oglasila se s odmora na Havajima i uz fotku na kojoj uživa na plaži otkrila što bi o turizmu, po njenom mišljenju, Hrvatska mogla naučiti od Havaja. 

"Hrvatska od Havaja ima itekako što naučiti. Prvenstveno kako poštivati i voljeti svoju zemlju, a potom koje je pravo značenje pojma 'turistička strategija'. Evo samo par detalja. Plastične vrećice su, na cijelom otočju, zabranjene još 2015. (prva američka država koja je to učinila). Billboardi su zabranjeni na prometnicama zbog apostrofiranja prirodnih ljepota. Zakonom je zabranjen uvoz i prodaja krema za sunčanje koje sadrže kemikalije oxybenzone i octinoxate kako bi se spriječilo daljnje uništavanje koraljnog grebena. Na otoku Kauai zakon je da niti jedna zgrada ne smije biti viša od palme. Kad nam je već turizam jedina ekonomska slamka spasa, onda da bar tu budemo kako treba", napisala je. 

U komentarima su se mnogi pratitelji složili s njenim mišljenjem, a neki su naveli i druge primjere država u kojima su otkrili slične stvari. 

>>>Mate Janković o našem turizmu: "Musaka sastavljena od apartmana u ružnim kućama"<<<

"Baš to, prekrasna su zemlja od koje se puno toga može naučiti. Tamo se niti jedan dan ne osjećaš kao turist", "tako je i u Madridu. Ni jednog jumbo plakata osim u metrou 20 m ispod zemlje nisan vidija. I još sve to šta pišeš", "Tako je! Uvik mislimo za sutra i na svoju guzicu, tj. nema dugoročnih ciljeva i planova... Hrvatski turizam je komedija... Niti znamo na koje goste ciljamo niti smo ponosni na ono šta imamo i nudimo", bili su neki od komentara. 

S Petrom se složila i manekenka Anita Dujić koja joj je poručila: "Bravo", a Lana Klingor je zaključila da je ovo "jedan od boljih postova na Instagramu u posljednje vrijeme". 
 

Pročitajte više