Počela treća sezona HTZ-a: "Što je ovo? Mjuzikl? Oda vinu?"



VEČERAS je započela treća sezona showa "Hrvatska traži zvijezdu". Žiri je na audicijama proživio stvarno svašta. Tony Cetinski i Fox ispovjedili su na početku grijehe iz prijašnjih sezona te su priznali da su prema kandidatima bili strogi. Lijepa Ivana Mišerić, odjevena kao anđeo, rekla je da dosad nije griješila. Tony, Fox i Ivana prešli su Hrvatsku uzduž i poprijeko kako bi pronašli nove talente za treću sezonu showa. Cetinski je ocijenio da će ovo biti sezona zrelijih pjevača, a Fox smatra da ćemo moći očekivati više od ove godine. Ivana se smatra predstavnicom naroda, a u žiriju se snašla odlično.

"Ovo je virtuozno u svom žanru, samo što ćemo sad"

Za početak se predstavio Tomislav Vranješ iz Osijeka. Vranješ je poprilično neslavno izveo Gibonnijev hit "Ovo mi je škola", a čak je i neke riječi pogriješio. Budući se bavi capoierom, pokušao je i pjesmama iz nje osvojiti žiri. "Ovo je virtuozno u svom žanru, samo što ćemo sad", zapitao se Fox.  Ispao je, a za utjehu su mu darovali medvjeda.

U duhovitom fahu ubacili su vijesti o potresu u Zagrebu, referirajući se na Blažev nastup

Uslijedio mu je Blaž, još jedan Gibbonijev ljubitelj. On je pokušao svoj put u finale ostvariti "Zlatnim godinama". Ubrzo ga je Tony upitao što je pripremio kao drugu pjesmu, a Blaž je spremno odlučio izvesti "Dance With Somebody". U duhovitom fahu ubacili su vijesti o potresu u Zagrebu, referirajući se na Blažev nastup. Tony ga je odbacio po kratkom postupku.

"Ovo nije jedina prilika, imat ćeš još prilika u životu"

Prva ženska kandidatkinja koja se predstavila veselom žiriju bila je Valentina Wagner, koja je izvela pjesme Parnog valjka i Melanie Fione. Oko nje je žiri lomio koplja, ali na kraju je prošla uz preporuku da se malo više skoncentrira za sljedeći put. 16-godišnji Josip Grubešić došao je s majkom na audiciji. Ubrzo su svi shvatili da je Josip jako uporan dečko koji zaista želi pjevati, ali mu, nažalost, ne ide. Nakon njegovih nastupa, žiri ga je upitao je li vježbao. Ivana Mišerić predložila mu je da se uhvati učenja, jer osim ritma, talenta očito nema. Josip ih je zamolio da otpjeva još nešto, a majka je u isto vrijeme objašnjavala kako je njezin sin stvarno jako uporan. "Ovo nije jedina prilika, imat ćeš još prilika u životu", rekao je Tony zahvalivši mu na dolasku. Odmah je otkrio da planira doći i dogodine.

"Ti si meni sumnjiv, imaš curu, ali vidim ja da ti malo šećeš"

Nakon kratkog Tonyjeva kviza, žiriju se predstavila Hana Mijić, čiji dečko Dino Martinović je jedan od kandidata. Ljepotan je rekao za sebe da se smatra iznad prosjeka zgodnim muškarcem, a Hana je to svojom ljubomornom porukom ostalim curama, to potvrdila. "Želim svima reći da je on moj", rekla je Hana. Martinoviću su odmah rekli da je zgodan, a on je rekao da je svjestan na to. "Ti si meni sumnjiv, imaš curu, ali vidim ja da ti malo šećeš", rekao mu je Tony kada je Dino objasnio svoju ljubavnu situaciju. Naime, studira u Zagrebu, a djevojka mu boravi u rodnom Zadru. "Fali mi volumena u glasu, nježan si, a trebao bi biti grub malo", rekao mu je Tony nakon što je izveo "Ain't no Sunshine". Ipak, prošao je i moći ćemo ga gledati i dalje.

"Šta je ovo? Mjuzikl? Oda vinu?"

Sljedeći kandidat potpuna je suprotnost Dinu. Marko Ružman dolazi iz malog zagorskog mjesta, a smatra da bi mu se više djevojaka upucavalo kad bi prošao u showu. Iako je došao u Zagreb na audiciju, ne može zamisliti život u velikom gradu. "Cetinski mi je super, pošten je", rekao je prije nastupa Marko. Otpjevao je jednu pravu zagorsku pjesmu, a sve je popraćeno i koreografijom. "Šta je ovo, mjuzikl? Oda vinu?", pitao se Marko, a Foxu je njegova izvedba neponovljiva. Na kraju ga nisu prošli, a Tony mu je rekao neka dođe sljedeće godine.

Božica sa ciklusom

Simpatična 16-godišnja Milijana Mijatović rekla je žiriju da im se mora predstaviti kako bi zapjevala pred njima. Naime, Milijani je neugodno pjevati pred strancima. Pripremila je "Highway to Hell" od AC/DC-ja, a donijela je i svoju vjevericu sa sobom. Žiri se sretno upoznao s Božom, a Tony je prognozirao kako se radi o Božici koja ima ciklus. Pomalo filozofski raspoložena Milijana prošla je i osvojila žiri svojim osebujnim karakterom.

"Volim biti u muškom društvu, a dečki mi se ponekad nabacuju, ponekad im poleti i rukica pa me diraju"

"Volim biti u muškom društvu, a dečki mi se ponekad nabacuju, ponekad im poleti i rukica pa me diraju. Ako mi se sviđa, pričamo, ako ne, onda ponekad i šamar upadne. Osim glasa, imam i izgled. Sebe bi ocijenila devetkom. Tražili ste zvijezdu, našli ste je", rekla je Ivana. Pripremila je od Magazina "Opijum", ali i od Danijele Martinović "Pleši sa mnom". Odlučila se za posljednju jer je vedrija. Uza sve je i zaplesala. Kasnije je rekla kako i Tonyja može skinuti. Unatoč svemu, nije prošla.

"Jako profinjeno pjevanje"

Frane Brajković zapjevao je "I Don't Wanna Miss a Thing", a svidio se žiriju. "Jako profinjeno pjevanje", rekao je Fox. Budući da se njegovo problematično "a" može ispraviti, on je otišao s pozivnicom za kasnije. Nakon toga, žiri se odlučio odmoriti uz kavicu i prokomentirati kandidate. Nakon odmora, bilo je vrijeme da se nastavi s poslom.

Hans Christian Batur iz Zadra, predstavio se kao dečko koji je pomalo problematičan kad popije. Otpjevao je "Speedy i Gonzales", a unatoč tome što je žiriju bio simpatičan, nije prošao.

Anna iz Sukošana odmah u Top 100

Nakon toga, Tony je s ekipom došao pozvati jednu djevojku iz Sukošana direktno u Top 100. Djevojku su poslušali majka i Tony u Anninom domu. Cetinskom se Anna jako svidjela, a pozvao ju je prvih sto natjecatelja. Djevojka nije mogla vjerovati da se to njoj događa.

Najbolji prijatelji

Matija Krnjak iz Međimurja otpjevao je "Budi moja voda", a uz to je svirao i gitaru. Ivani se svidio, a Tony ga je smatrao prigušenim. Ipak, prošao je, a njegov prijatelj Damir ga je čekao i bodrio vani. Nakon njega, Damir je ušao i otpjevao "Sretan Božić". Nakon toga, pozvao je prijatelja koji ga je pratio na gitari. Otpjevao je "Jednom kad noć" od Opće opasnosti. Dečki su dobili pohvale, a Damir odbijenicu. Priznao je da je to zbog Ivane, koja mu je prezgodna pa nije bio koncentriran na nastup.

Briljirala zgodna medicinska sestra

Poslije ova dva prijatelja, nastupila je Katarina Đuderija, koja sve što radi radi s ljubavlju. Inače je medicinska sestra, osjećajna je i voli svoj posao. Pred žiri je došla i odlučila otpjevati "Dodire od stakla" od Nine Badrić te "Simply the best" Tine Turner. "Meni je super, ne treba više", rekao je Tony. Katarina je zaista briljirala, i tako odlično zaključila prvu ovosezonsku emisiju. Mora se primijetiti da je produkcija sadržajno obogatila emisiju, čime je show još zabavniji za gledanje.

Pročitajte više