Pokušao prodati Banksyjevo djelo koje je ukrao, nije prošlo kako je očekivao

Screenshot: YouTube

MUŠKARAC koji je pokušao prodati Banksyjevu umjetninu, za koju je priznao kako ju je ukrao, nije prošao kako je očekivao kad je djelo donio na procjenu u dugovječni britanski show Antique Roadshow.

Najzanimljiviji trenuci BBC-jeve emisije u kojoj procjenitelji antikviteta putuju u različite regije Ujedinjenog Kraljevstva kako bi ocijenili starine koje su donijeli lokalni ljudi nerijetko postanu viralni na društvenim mrežama. Nakon žene koja je naslijedila "bezvrijedan komad nakita" pa ostala u šoku kad je čula koliko vrijedi, hit je postao muškarac koji je došao procijeniti ukradenu umjetninu.

U isječku koji kruži društvenim mrežama vidi se muškarac koji tvrdi da ima originalnu Banksyjevu umjetninu nastalu 2004. godine u Brightonu. Voditelju showa govori kako je djelo koje prikazuje Banksyjevog ikonskog štakora koji drži bušilicu uzeo sa zida u Brightonu davne 2004. godine. Kaže da je živio u tom području pa je otišao pogledati komad, no on mu je "izgledao labavo" pa ga je "u osnovi samo izvukao".

Voditelju je bilo odmah jasno kako je komad umjetnine ukrao javnosti, no bio je pristojan pa mu je objasnio kako bez certifikata o autentičnosti njegov komad ne vrijedi praktički ništa dok bi s njime mogao za njega dobiti barem 20 tisuća funti. Zatim ga je pitao je li već pokušao dobiti potvrdu te je dobio negativan odgovor, a onda mu je i objasnio kako ga neće moći ni dobiti s obzirom na to da je umjetnina koja je bila javna "postala" privatna.

Na društvenim mrežama nitko nije simpatizirao s muškarcem, a mnogi su mu poručili da jednostavno vrati umjetninu otkud ju je i uzeo.

Pročitajte više