Pomoću jednostavnog trika nikad više nećete morati ribati zagorjele lonce

Screenshot: Youtube

NI JEDAN kuhar nije imun na pogreške, pa se i najboljem može dogoditi da mu odluta pozornost i jelo zagori.

Ponekad se dogodi da hrana u loncu ili tavi zagori toliko da se zapitate je li se uopće vrijedno truditi oko čišćenja ili se trebate poštedjeti muke i tu posudu jednostavno baciti.

Dobra vijest je da to ne morate raditi. Ako vam na spomen zagorjelih lonaca na pamet prvo pada bjesomučno ribanje, ni to ne morate raditi. Dovoljno je da tu posudu napunite vodom i stavite je kuhati.

U vodu dodajte dvije ili tri žlice deterdženata za pranje rublja ili jednu kocku za strojno pranje suđa. Kad voda zavri, smanjite toplinu i nastavite kuhati još 15 minuta, a zatim povećajte temperaturu i kuhajte još pet minuta.

Nakon toga jednostavno zagorjele ostatke hrane pokupite žlicom, dodajte malo deterdženta za suđe i uklonite ostatke oštrom stranom spužve.

Pročitajte više