Posljednje pismo tvojega ljubavnika: Netflixov ljubavni hit snimljen je po ovoj priči

Foto: Press

NETFLIXE, ima li ti kraja? Na našu sreću odgovor je negativan. Produkcijska kuća zadužena za zabavu cijeloga svijeta niže hit za hitom. Najnoviji film koji je stekao veliku popularnost snimljen je po romanu popularne autorice Jojo Moyes. Njezine su knjige već ekranizirane, i to s velikim uspjehom, a čini se da se niz nastavlja Posljednjim pismom tvojega ljubavnika. U filmu nas očarava glumačka ekipa sa Shailene Woodley, Felicity Jones i Callumom Turnerom na prvoj liniji fronte.

Ne znate li o čemu je riječ u knjizi i filmu, evo kratkog opisa: Dok u potrazi za pričom pregledava arhivu novina za koje radi, novinarka Ellie ne očekuje da će pronaći išta zanimljivo. Umjesto priče pronalazi pismo iz 1960. u kojemu neki muškarac moli svoju ljubavnicu da napusti supruga - i Ellie biva uvučena u ljubavni odnos iz prošlosti.

Godine 1960. Jennifer se budi u bolnici nakon prometne nesreće. Ničega se ne sjeća - ni supruga, ni prijatelja, ni tko je bila. A zatim, kad se vrati kući, otkriva skriveno pismo i počinje se prisjećati ljubavnika zbog kojega je bila spremna sve staviti na kocku…

Ellieina i Jenniferina priča o strasti, preljubu i gubitku međusobno se isprepliću u ovom romanu iznimnog emocionalnog naboja.

Uz književni predložak koji je sam po sebi izvrstan te filmsku produkciju koja romanu pristaje, imamo prilike uživati u ovoj, sada već, klasičnoj priči.

Priča o strasti i propuštenim prilikama, s promjenom perspektive koju donosi protok nekoliko desetljeća, u ovim izazovnim vremenima nikome neće naškoditi. Pročitajte pa pogledajte - ili obratno, nasreću, možemo izabrati medij koji nam najviše odgovara. 

 

Pročitajte više