Poslušajte Čačića i Pusićku kako pjevaju "Moju Domovinu"

OSIM predizbornih obećanja HNS-ovci su okupljeni u maloj dvorani Doma Sportova mogli čuti i svoje vođe kako pjevaju pjesmu "Moja Domovina". U mnogome, show koji je jučer priredio HNS podsjeća na političko-glazbene spektakle koje priređuje HDZ po pravilu "red politike, red glazbe".

No, za razliku od HDZ-ove glazbe koja je obično puna nacionalnog poleta, HNS se okrenuo kozmopolitskoj glazbi, sporijeg tempa, koja pjeva o idealima slobode, tolerancije i blagostanja. Nosioci glazbene scene su bili Zdenka Kovačiček i Massimo Savić, koji je kazao kako je, po njegovom mišljenju, HNS "najeuropejskija stranka". Kovačiček je na samom skupu otpjevala "Imagine" od Beatlesa, a Massimo je zapjevao "Yesterday".

No, uz dužno poštovanje umjetnicima, najveću je pažnju ipak privukla šefica HNS-a, Vesna Pusić, koja se prihvatila mikrofona i uz matricu originalne verzije pjesme "Moja Domovina" (na HDZ-ovim skupovima tu pjesmu uredno pjevaju izvođači poput Jacquesa Houdeka, Dražena Žanka i njima sličnih) pokazala kako je hrabra, ali i kako, nažalost, nema sluha. U izvedbi joj se pridružio i premijerski kandidat Radimir Čačić kojega nakon ovog nastupa, kako se čini, također neće vrbovati diskografske kuće.

Steamy Windows

Začudio je i izbor glazbe prilikom prozivke kandidata na izbornim listama. Naime, dok je oko 140 ljudi izlazilo na pozornicu, iz zvučnika se čula Tina Turner s pjesmom "Steamy Windows". Prozori (windows) u toj pjesmi su zamagljeni (steamy) kao posljedica seksa u automobilu.

Nakon završetka stranačkog skupa, HNS-ovci su se ostali družiti u maloj dvorani Doma sportova, gdje je dvojac Massimo-Kovačiček imao koncert. Da su HNS-ovci raspjevana stranka pokazalo se i pri dolasku na sam skup, jer su neki od članova došli naoružani glazbenim instrumentima i pjevali sve dok nije krenuo regularni program.

A.B.
Foto: H.P.

Pročitajte više