Poziv Zagrepčanima: U 20 sati neka se ova pjesma zaori s vaših prozora i balkona

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NA DRUŠTVENIM mrežama pojavio se poziv Zagrepčanima da danas sa svojih balkona i prozora zapjevaju za svoj grad.

Akcija je inspirirana suradnjom HRT-a s producentom Antom Gelom koji je pripremio novi aranžman poznate pjesme Jadranka Črnka Zagrebačkim ulicama, skladane prije 40 godina. U spotu se pojavljuju brojni poznati zagrebački glumci i glazbenici, koji su se snimali iz svojih domova, a organizatori akcije sada pozivaju Zagrepčane da sa svojih prozora i balkon zapjevaju upravo tu pjesmu.

"Poznati glumci i pjevači ponovno su obradili legendarnu pjesmu Jadranka Črnka. Sudjeluju: Mladen Bodalec, Drago Diklić, Vojo Šiljak, Mario i Boris Mirković, Davor Gobac, Nina Badrić, Boris Novković pa Slavica Knežević, Marko Torjanec, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Popović Volarić..

Pridružimo se i mi - građani.

U subotu kroz prozore neka se zaori poznata pjesma. Zvučnike pripremite i pustimo svi u istom trenu ZG - priču", stoji u pozivu.

Akcija je planirana za 20 sati večeras, a organizira je inicijativa Zagreb te zove.

Ova je akcija samo jedna u nizu brojnih koje su se proteklih dana održale u Hrvatskoj, a u sklopu kojih su građani pljeskali hitnim službama, pjevali, ali i lupali loncima i zviždali u znak protesta protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte više