Praščićem mamila odbjeglog tigra i zaradila tužbu zbog zlostavljanja životinja

ŽENA koja je praščićem željela namamiti odbjeglog tigra suočit će se s tužbom zbog zlostavljanja životinja, izvijestili su lokalni mediji na Floridi.

Linda Meredith iz južnofloridskog grada Loxahatcheeja u kojem je prije četiri dana, nakon dvodnevne potrage, ustrijeljen odbjegli bengalski tigar Bobo, biti će kažnjena jer je u prtljažniku automobila vozila praščića.

"Bila sam zgranuta. Neprihvatljivo je na vrućini od 32 stupnja celzijusa voziti životinju u prtljažniku, gdje je temperatura vjerojatno dosezala i 60 stupnjeva", kazala je inspektorica za zaštitu životinja.

Meredith je, među ostalim, šerifove zamjenike nagovarala da praščića drže za stražnje noge i da mu zavrću uši kako bi skvičao i privukao tigra, no šerifovi zamjenici odbili su koristiti praščića kao mamac.

Na najavu da bi mogla biti optužena zbog okrutnosti prema životinjama Meredith je izjavila: "Ne mogu vjerovati da su toliko drski. Samo sam pokušala pomoći da se tigar uhvati. Očigledno nije dobro biti dobar".

Tvrdi da je prtljažnik njezinog automobila povezan s klima uređajem, te da je ionako namjeravala pojesti praščića kad naraste.

Šestogodišnjeg, 270 kilograma teškog tigra namjeravalo se uspavati, no ubijen je nakon što je nasrnuo na policajca. Tigar je pobjegao preskočivši četiri metara visoku ogradu dvorišta kuće Stevea Sipeka, bivšeg glumca u filmovima B-produkcije koji je smrt svog kućnog ljubimca okarakterizirao kao hladnokrvno, nepotrebno ubojstvo.

Sipek je glumio Tarzana u dva filma, kasnih 60-ih i ranih 70-ih. Imao je dozvolu za držanje egzotičnih životinja.

Ljubitelji divljih mačaka s ogorčenjem su reagirali na ubojstvo tigra, a pokrenuli su i Internet stranicu na kojoj prikupljaju donacije za zaštitu preostalih kućnih ljubimaca glumca Sipeka - dva lava, crnog leoparda, tigra i pumu.



Pročitajte više