Premijera: Pljačka u Splitu koja se pretvorila u hit - pogledajte "All In" u stilu Oceanovih 11

Screenshot: Youtube

JUSTINSI imaju novu poslasticu za svoje obožavatelje, kao i za one koji će to tek postati.

Justin’s Johnson je skabilly bend iz Splita, osnovan 2001. godine kao produkt suradnje dva mlada muzičara i prijatelja, vokala, gitarista i autora pjesama, Mira Alača i bubnjara Gorana Brzulje. Preostali članovi Justinsa pojavili su se tijekom godina, redovito i mijenjali, a današnju postavu još čine: Frane Mihalj, Marin Cecić, Ivan Boban i najnovije osvježenje, bubnjar iz Perugie, Cyro Gastone. Preko 200 održanih koncerata do sada odveli su bend i van granica države. Bilježe i zapažene nastupe na brojnim festivalima, među kojima se nalazi i Exit.

2013. godine bend izdaje svoj prvi studijski album “Na krivom mjestu u pravo vrijeme” koji je pobrao jako dobre kritike. Justinsi iza sebe imaju i vrlo uspješnu live turneju na kojoj su promovirali snimljeni materijal, kao i pjesme na engleskom sa svog prvog demo albuma. 2014. godine bend potpisuje ugovor s Croatia Records diskografskom kućom, a u ovom trenutku splitska šestorka radi na novom materijalu koji će izaći na drugom studijskom albumu ove godine.

Glazbeni zaokret koji planiraju blizak je već poznatim veselim i melodičnim ska ritmovima i društveno angažiranim tekstovima, međutim spoj novih, punkabilly elemenata dat će njihovom zvuku nešto novo i drugačije od onoga na što su fanovi Justinsa navikli. Svakako kvalitetno i osježavajuće. Bend je od ljeta ponovo na turneji.

Premijerno pogledajte spot za hit singl "All In" samo na Indexu, a pročitajte i tijek "pljačke" koju su dečki priredili.

 

SPLIT: Policija traga za pljačkašima koji su danas ranije izveli pljačku u stilu Oceanovih 11

Policija traga za više osoba koje su sudjelovale u razbojništvu u okolici Splita, provalili na imanje uz prijetnju oružjem te otuđili kako doznajemo poslovnu aktovku, za sada neprocijenjene vrijednosti sadržaja. Prijavu smo zapremili od vlasnika imanja gdje se zbila sama pljačka te vlasnika otuđenog predmeta. Vlasnik je htio ostati anoniman. Razbojništvo se dogodilo danas u ranim jutarnjim satima. Na sreću tijekom pljačke nije nitko ozljeđen, za sad je nepoznata materijalna šteta, a kriminalistička istraga se nastavlja, naveli su iz policije.


16:33 - Utvrdili smo da se radi o najmanje 7 počinitelja koji su još u bijegu. Radi se o muškarcima mlađe životne dobi koji su u trenutku pljačke bili maskirani. Istraga se nastavlja, javili su nam iz policije.

17:17 - Pronađen je zapaljeni kombi kojim su se poslužili pljačkaši. Još nitko nije uhićen a čini se da policija nema snažne tragove. "Ovo nije bila obična pljačka, ovo je bilo precizno isplanirano. Bili su to profesionalci" - rekla je Samanta Čikes, glasnogovornica tužiteljstva koje vodi istragu. Probili su zaštitnu ogradu premda istražitelji ne žele otkriti na kojem točno mjestu i kako. Iako su pljačkaši bili naoružani automatskim oružjem, sve je prošlo onako kako su planirali i nisu ispalili metka. Dojam da je izvedena tako jednostavno čini jutrošnju pljačku još nevjerojatnijom.

17:55 - U PU Splitsko-dalmatinskoj su potvrdili identitet dvojice pljačkaša. "Prema snimkama s nadzornih kamera koje nadziru imanje na kojem je počinjena oružana pljačka doznajemo identitet dviju osoba koji su sudjelovali  u istoj. Radi se o Bernardu Andrijaševiću (27) i Marinu Ceciću (26) s kojim je policija upoznata i ranije. Dvojica su inače i članovi splitskog rock sastava Justin's Johnson s čime ova istraga postaje sve zanimljivija. Policija moli sve koji imaju bilo kakve informacije o počiniteljima da se javi u PU.

19:25 - Drama se nastavlja
Policija je ušla u trag dvojici splitskih "pankera" pljačkaša. Kako doznajemo zatečeni su u plavom automobilu marke Peugeot na izlasku s trajekta Lubenice koji pristaje u Rogač (Otok Šolta). Blokirane su sve važnije prometnice na otoku.

20:00 - Okončana drama na Šolti
Policija je upala u stan i uhitila sedmoricu muškaraca koji su ranije danas u oružanoj pljački otuđili vrijedan predmet s imanja vlasnika čiji identitet još uvijek ne znamo.
Pogledajte snimke uhićenja.

Pročitajte više