Preminula je Vanja Dukić (37). Hrvatska bodybuilderica izgubila je bitku s rakom

Foto: Srecko Niketic /Pixsell

PREMINULA je Vanja Dukić, hrvatska bodybuilderica koja je postala poznata po svojoj borbenosti i discipliniranosti unatoč dijagnozi karcinoma dojke, javlja Glas Istre. Imala je 37 godina. 

Prije točno godinu dana na porečkom Sajmu sporta zakoračila je na binu i pokazala svoje sportsko utegnuto tijelo. No tada je, s osmijehom i nevjerojatnom energijom, posve neočekivano skinula periku i šokirala javnost. Tada je otkrila istinu o njenoj višegodišnjoj borbi s karcinomom.

Fotografija skidanja perike na sportskom sajmu obišla je cijelu Hrvatsku. Bila je uzor mnogima, a ostala je borbena i disciplinirana do samoga kraja. 

Vanji je rak dojke dijagnosticiran u 24. godini. Nakon operacije uspjela je pobijediti bolest, no ona se vratila. Godine 2019. nalazi su pokazali da se Vanji bolest vratila u još agresivnijem obliku.

No Vanja nije odustajala te je bila neustrašiva u nastojanju da pobijedi bolest. Vanja nije prestajala s treninzima čak niti tijekom jakih mučnina, koje su bile posljedica snažnih kemoterapija. Motiv joj je bio nastup na Državnom prvenstvu u bodybuildingu. Vanja je isticala da želi biti primjer drugim ljudima. 

"Ljudi bi trebali razmisliti i uvidjeti da se nekada nerviraju bez veze, da nije vrijedno te brige i stresa, iako sam i ja svjesna da je svakome njegov problem najveći. Ali vjerujte mi, nije vrijedno trošiti vrijeme i energiju na gluposti", govorila je tada.

Vanja je iza sebe ostavila supruga Denisa i 16-godišnju kćerku Lanu. Od Vanje se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji iz Pule i cijele Hrvatske. Posljednji ispraćaj bit će u Zadru.

Pročitajte više