Princ Harry kao Zorro na naslovnicama britanskih dnevnika

BRITANSKI princ Harry (18) s maskom Zorroa dospio je u ponedjeljak na naslovnice većine britanskih dnevnih listova, u sklopu savršeno pripremljene medijske kampanje uoči njegova odlaska s Etona ovog tjedna.

U majici i dresu za rugby na športskom natjecanju, ruku pod ruku s kosturom na satu likovne umjetnosti, ili pak maskirana lica u Shakespearovoj predstavi "Puno vike ni za što": fotografije mladog princa bile su posvuda, u sklopu dobro organizirane promidžbene kampanje koja treba obilježiti njegov odlazak s Etona, vrlo "otmjene" privatne engleske škole.

Nekoliko dana nakon interviewa za tisak njegova starijeg brata, koji će 21. lipnja proslaviti 21. rođendan (natječe se sa svjetskom premijerom petog sveska Harryja Pottera koja je planirana za isti dan), sada Harry govori o sebi nakon pet godina provedenih na Etonu.

Već u nedjelju, nekoliko je dnevnika počelo proučavati fotografije princa, trećeg u redu za nasljednika kraljevske krune.

Tako su na jednoj od njih, snimljenoj u njegovoj studentskoj sobi, analitičari kraljevske obitelji zapazili crno-bijelu fotografiju njegove majke, princeze Diane. Malo niže, pogled privlači slika još jedne žene, britanske manekenke Caprice, pričvršćena pribadačom.

"Velika je čast dobiti takvo priznanje kraljevske obitelji", odmah je uzvratila manekenka u priopćenju za tisak.

Prema istraživanju objavljenom u travnju, princ Harry je najomiljeniji u kraljevskoj obitelji među britanskim djevojkama od 10 do 14 godina, s rezultatom od 70 posto na tom uzorku populacije.

Pročitajte više