Priznao da je gay pred 1500 ljudi u katoličkoj školi, evo što se dogodilo tad

Screenshot: Twitter

1500 LJUDI u jednoj od najelitnijih katoličkih srednjih škola u Sydneyu stajaćim ovacijama nagradili su 17-godišnjeg Finna Stannarda koji im je priznao da je gay.

"Outanje je poprilično zastrašujuće, jer što ako se ne svidite ljudima?" rekao je Finn u svom obraćanju, a dio snimke pojavio se na društvenim mrežama te izazvao brojne reakcije.

"Kad sam to izgovorio, samo sam osjetio energiju kako prolazi kroz mene i osjećao sam da je to prvi put da sam zaista ponosan na ono što jesam... Kao najstariji heteroseksualni sin život mi je bio lakši. Toliko vremena morao sam provesti iza fasade samouvjerenog, heteroseksualnog dečka, a uopće nisam znao biti takav", rekao je za SBS.

"Mislim da je to glavni razlog zbog kojeg sam i održao taj govor", dodao je.

Ravnatelj škole St Ignatius Paul Hines Finnov govor opisao je kao prekretnicu za školu koja je htjela podržati njegovu odluku da javno podijeli svoju priču i poruku o prihvaćanju.

"Ne vjerujem da itko bira svoju seksualnost, to je ono što jesmo i moramo biti otvoreni i prihvaćati to. Moramo se pobrinuti da živimo u zajednici koja prihvaća - a s tim doći će i raznolikost", zaključio je Hines.

Pročitajte više