Prošle su 22 godine od brutalnog ubojstva pjevačice koje je šokiralo svijet

Screenshot: YouTube

PROŠLE su 22 godine od kad je jedna od najvećih zvijezda glazbene scene Selena Quintanilla Perez umrla nakon što je na nju pucala predsjednica njezina kluba obožavatelja. Imala je samo 23 godine kad je umrla.

Selena je bila američko-meksička pop zvijezda koja je započela svoju karijeru izvodeći Tejano glazbu koja je u to vrijeme bila iznimno popularna u Teksasu i među meksičkim Amerikancima.

Deborah Paredez napisala je biografiju slavne pjevačice te je rekla kako je Selena "postala istinski međunarodna senzacija zbog svog specifičnog glasa, rijetkog talenta i osebujnog stila", prenosi NPR.

Paredez je često upućivala na Selenino naslijeđe i utjecaj kojeg je imala na homoseksualnu latino zajednicu o kojem se ne govori često. "Bila je uzor gej zajednici", rekla je Paredez.

Dvije godine nakon njezine smrti, snimljen je film "Selena" u kojemu je slavnu pjevačicu glumila Jennifer Lopez. Na audiciju za ovu glavnu ulogu došlo je više od 22.000 žena, a upravo je Lopez zbog svoje sličnosti glumici dobila čast glumiti Selenu.

Zanimljivo je kako je J. Lo dobila milijun dolara za ovu ulogu i time postala najplaćenija Latino glumica u jednom filmu u to vrijeme. Pjevačica je živjela sa Seleninom sestrom četiri mjeseca prije snimanja filma, kako bi se što bolje pripremila za ulogu. Lopez je često govorila kako duguje Seleni svoj glazbeni uspjeh.

"Utjecaj kojeg je ovo iskustvo imalo za mene, za moju karijeru... Na neki način je bila moj mentor i vodila me kroz ovaj posao", rekla je Jennifer. 

 

Pročitajte više