Reakcije na pjesmu Tereze Kesovije za obljetnicu potresa: "Morbidno"

Screenshot: HRT

HRT je danas u 12:19, na godišnjicu potresa na Baniji, na svim svojim postajama emitirao pjesmu Izgovaram tvoje ime glasno koju je otpjevala Tereza Kesovija.

 

U spotu Tereza pjeva usred razrušene Petrinje, okružena tamošnjim stanovnicima, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Gradskom limenom glazbom i navijačkim udrugama - Bad Blue Boysima, Torcidom, Kohortom i Armadom.

Pjesma i spot izazvali su hrpu komentara na društvenih mrežama. I dok su neki imali samo riječi hvale, drugima se izvedba baš i nije svidjela.

"Tereza Kesovija zavija tužno usred razrušene Petrinje, točno 365 dana od potresa. Staro i mlado sa zastavama BBB i Torcide, scene urušenih zgrada, blato, sivilo, tuga, čemer i jad. Majkemi, taj spot meni djeluje kao sprovod. Loše izrežiran sprovod. Sprovod kako ga zamišlja Antun Vrdoljak. Kad malo bolje razmislim, to i je pogrebna pjesma. Država je svoje stanovnike ostavila na cjedilu", napisala je jedna komentatorica.

"Nije bilo teško snimiti spot s obzirom na to da nisu ništa popravili", napisao je drugi komentator.

 

"Pjesma bi bila ok i prigodna kada bi u pozadini bilo barem nešto sanirano i sagrađeno,ovako to nema smisla hvaliti se usred ruševina ali ok."

"Morbidno je pjevati na nečiju pogibiju i paliti baklje."

"Meni je ovo prestrašno... Kako pomaže ta pjesma tim jadnim ljudima? Što Tereza nije stala za neki štand i skupljala novčane priloge pa poslala nekom djetetu u kontejneru? Ovo je samopromocija."

"Užas spot i pjesma."

"Ljudima treba krov nad glavom, a ne pjesma", samo su neki od komentara.

Pročitajte više