REKORDNA CIJENA ZA NOVU KNJIGU O HARRYJU POTTERU

Nova knjiga o Harryju Potteru, na čije se objavljivanje treba čekati još nešto manje od pet mjeseci, već je postavila novi rekord najveću cijenu za neku dječju knjigu.

Scholastic Children´s Books, američki izdavač nove knjige J.K. Rowling ´Harry Potter i red feniksa´, objavio je ovih dana cijenu po kojoj će se prodavati knjiga - 29,99 dolara.

´To je definitivno najviša cijena za dječji roman´, kazala je direktorica dječjeg odjela u trgovačkom lancu Borders Group.

´To je, čini se, najviša cijena´, složila se Carolyn Brown iz ´BarnesandNoble´.

Prijašnja knjiga ´Harry Potter i plameni pehar´ objavljena je 2000. godine uz cijenu od 25,95 dolara. Dječje knjige inače se prodaju po nižim cijenama. Prošlogodišnja popularna knjiga ´The Thief Lord´ Cornelije Funke prodavala se po 16,95 dolara.

Glasnogovornica Scholastic Children´s Books Judy Corman izjavila je kako se neki kupci žale na visoku cijenu, ali je ona opravdava visokim troškovima tiskanja s obzirom da knjiga ima 700 stranica.

´Očito je da su troškovi porasli za tiskanje i papir. Nadamo se da će si je ljudi moći priuštiti, ali to je velika knjiga, za trećinu veća od posljednje knjige o Harryju Potteru i moramo biti realistični´, kazala je ona.

Četiri prijašnje knjige o Harryju Potteru prodane su u 190 milijuna primjeraka.

Pročitajte više