Rezultat grupnog jebavanja u mozak bit će vidljiv za par mjeseci kad državni trbuh naraste

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

GDJE čeljad nije bijesna nije ni kuća tijesna, stoga se Remetinec priprema za manifestaciju "Dani otvorenih vrata". Kad navru Mamići, Dalići, Todorići, Ramljaci, Marići i ostali, tražit će se tamnica više. Danas tuži Dalićka Todorića, sutra Todorić nju, a oboje će skončat prije donošenja pravomoćne presude.

Navodno, jedno od njih laže. A da drugo ne govori istinu zna cijela Hrvatska, osim USKOK-a koji ne uskače kad treba i DORH-a koji je nezainteresiran. Ništa čudno. Koliko se tužbi diglo i povuklo, nisu USKOK i DORH ona stvar, pa da se dižu i padaju po naređenju. Za to postoji sudstvo. Kad naše institucije ne bi radile nekoliko dana, hrvatski tajkuni ne bi znali šta će sa sobom. Ovako dan učas prođe; malo pišeš po blogu, malo se vozaš helikopteron, digneš dvije-tri tužbe i već je mrak.

Dalićka te pali samo kad je u tužbenom položaju inače ne masturbiraš. Doduše, nadaš se naguziti Ramljaka i članove vlade, znaš da im nisi mrzak, ali neka intimno ostane pod okriljem noći. Na svjetlo dana idu samo klevete i optuživanja, a rezultat grupnog jebavanja u mozak će biti vidljiv za par mjeseci kad državni trbuh naraste. Narod će imati dovoljno vremena da se pripremi za svakodnevni plač državnih beba o kojima će skrbiti, a kao i dosad, najvažnije je da se neimaština ne osjeti u vladi i Agrokoru, te da se dotični razvijaju sukladno apetitima. Njihov rast i razvoj možete pratiti uživo putem malih ekrana, a biti će obrnuto proporcionalan stanju na vašem tekućem računu.

I HRT zaslužuje svoj reality show u kojem će se sudionici svađati i miriti, a sve u cilju da publiku zadrže na kaučima, a sebe u foteljama. Režirani dijalozi i radnje, prekidani stalnim propagandnim programom, čine show manje zanimljivim, ali veliki postotak gledatelja vjeruje i reklamama i režiserima.

Tračevi i uvrede dio su hrvatske kulture, a prosječni gledatelj zna najmanje 5 osoba, počevši od najbliže familije, koje bi mogao tužiti zbog prijetnje ili klevete. U našoj državi je važnije je li netko uvredljiv negoli je li kriv. Obično su krivci najuvredljiviji i smeta im ako netko govori protiv njih, pogotovo ako govori istinu. Istina je najteži oblik kriminalne djelatnosti i takve prijestupnike sud procesuira u najkraćem mogućem roku. To je i logično jer lakše je vratiti ukradenih 47 milijardi eura negoli ukaljanu čast.

Ukaljanih u Saboru ima najmanje 76, mada se špekulira da je ukupan broj kudikamo veći. Ukaljani tuže onog tko ih proziva, ali ako ste član vlade pa cijela nacija zna da lažete jer to bilježi i televizija, može se dogoditi da sudac tad nije gledao televiziju, pa nema dokaza protiv vas. Znajući da je pravda spora ali dostižna, za očekivati je da će vlada i Agrokor ispaštati tek posthumno. Svejedno se nadamo da će ih pravda dostići čim prije. Hoće li nam tad biti bolje? Naravno da neće! Hrvatski narod već godinama zna za samo jedan pravac-U glib i druge pripovjetke. 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više