Robert Knjaz: Kad me moji klinci zagrle, osjećaj je bolji nego kad je Dinamo ušao u Ligu prvaka

ROBERTA KNJAZA već neko vrijeme nema na malim ekranima, na žalost onih koji su uživali u njegovim emisijama. On je pak zbog toga prilično sretan te kaže kako se riješio velikog stresa. "Zadnjih godinu dana, od kad sam se maknuo s ekrana, stres mi se smanjio za 99 posto, možda sam zato tako optimističan. Uvijek mislim da treba zadovoljiti što veći broj ljudi, i onda imaš stres, sam sebi namećeš očekivanja. Sad me nema toliko na ekranu, iako se i dalje bavim videom, ali nema tolikog stresa. Ali ne postoji posao u kojem ga nema, zamisli kako je onima koji voze avion ili operiraju srce", rekao je za Index.

"Dovoljno je zatvoriti novine i otići prošetati po kvartu, svijet je odmah ljepši i mentalno zdravlje je bolje"

S Knjazom smo pričali na Dan mentalnog zdravlja pa nam je otkrio kako on održava svoje i postoji li nešto što ga može "narušiti". "Raspoloženje mi najviše spuštaju, kao i većini Hrvata i većini svijeta, dnevnopolitičke stvari, raznorazni likovi koji se povlače po medijima. Uglavnom me politika može ražestiti. Ali mislim da je u stvarnom životu više pozitivnih stvari. Danas te stalno bombardiraju informacijama sa svih mogućih strana, i uvijek je zanimljivije da je čovjek ugrizao psa nego pas čovjeka, bombardiraju te negativnim stvarima. Ali dovoljno je zatvoriti novine i otići prošetati po kvartu, svijet je odmah ljepši i mentalno zdravlje je bolje. Mislim da još uvijek ima puno zdravih i normalnih ljudi, puno više nego ovih drugih. Ali možda ovi drugi imaju malo više mjesta, valjda su zanimljiviji", kaže Knjaz.



Ako ga nešto ipak izbaci iz takta, obitelj ga uvijek oraspoloži. "Imam jednu lijepu obitelj, troje klinaca, oni mi uvijek dignu raspoloženju, oni su mi najveći stres eliminator. Kad te nešto živcira pa dođeš doma i njih troje te zagrli, to je još bolji osjećaj nego kad je Dinamo ušao u Ligu prvaka", rekao nam je Knjaz. Dodaje kako mu je troje dovoljno. "Taman imam vremena da se svakodnevno posvetim svakome od njih. Mislim da bi bilo bez veze da imam sedmoro djece i pet dadilja. Troje mi se još uvijek čini dovoljno da se mogu svakodnevno baviti njima".


"Kvaliteta života nije samo u novcu i poslovnom uspjehu, veća je da se probudiš i da nemaš kamen u želucu jer moraš ići na posao, šefu kojeg ne voliš"

Osim obitelji, Knjaz se bavim raznim stvarima. "Imam kompaniju, radim filmiće i reklame, napravio sam neke pilote za emisije u kojima nisam voditelj, i napravit ću ih još, imam koncepata. Pokušavam svoju internetsku stranicu napraviti.Trebam završiti akademiju, dužan sam diplomski, trebam napraviti filmić dugometražni, radim na scenariju, pa i to zahtijeva vrijeme", kaže te dodaje kako mu je glavna ambicija živjeti sa što manje stresa. "Nije sve u novcu i poslovnom uspjehu. Nije to kvaliteta života. Veća je da se probudiš i da nemaš kamen u želucu jer moraš ići na posao, šefu kojeg ne voliš. Mogu reći da trenutno živim takav život i nadam se da će tako i ostati", rekao nam je Knjaz.

Budući da i sam planira projekt na internetu, pitali smo ga troši li svoje vrijeme na društvenim mrežama. "Nisam u životu bio na Facebooku, iako imam nekoliko profila. To mi je fascinantno, kako se nekome da baviti mojim profilom. Svaki dan sam sebe nagovaram da odem na Facebook, ali mi je još uvijek draže naći se s nekim na cugi. Ali samo što nisam, morat ću se uključiti, vjerojatno sam među zadnjom dvojicom ili trojicom koji nisu, pa mi je neugodnjak", otkrio nam je Knjaz.

Pročitajte više