Roditelji Jima Morrisona tužili "Doorse"

CLARA i George Morrison, roditelji rock ikone i pjevača Doorsa Jima Morrisona, tužili su bivše članove benda, klavijaturistu Raya Manzareka i gitaristu Robbya Kriegera za "pogrešnu upotrebu" imena Doors. Ovo je već druga tužba upućena spomenutom dvojcu zbog iste stvari.

Manzarek i Kriger su zajedno s bivšim pjevačem britanskog rock benda Cult osnovali grupu koju nazivaju Doors, i kao takvi nastupaju izvodeći pjesme tog kultnog benda 60-ih.

Morrisonovi roditelji tužbom na sudu u Los Angelesu protiv Manzareka i Kriegera žele spriječiti "Doorse" da nastupaju pod tim imenom, jer bend smatraju nepostojećim nakon smrti njihova sina u Parizu 1971. godine.

Oni nisu jedini koji su tužili preostale članove Doorsa, naime tužbu su podigli i roditelji bivše Morrisonove djevojke, Pamele Courson, koji traže 50% Morrisonovog udjela u profitu od prodaje materijala Doorsa.

Bivši bubnjar Doorsa, John Densmore, koji zbog problema sa sluhom nije mogao nastupati s ponovo oformljenim "Doorsima", također je tužio spomenuti dvojac iz istog razloga kao i Morrisonovi roditelji, naime on traži da se nastupi tog benda najavljuju isključivo kao "koncert bivših članova Doorsa" a ne kao "koncert Doorsa".

Manzarek i Krieger odgovorili su na njegove optužbe tvrdnjama da su dobili njegov blagoslov za turneju "Doorsa" s pjevačem ianom Astburyem na mjestu Jima Morrisona.

Pročitajte više