ROLLING STONESI ODRŽALI KONCERT U LONDONU

Iskazujući snagu upola mlađe skupine, Rolling Stonesi su u ponedjeljak navečer održali koncert u Londonu koji je trebao okončati svjetsku turneju koja je pak privukla milijun i pol njihovih obožavatelja.

Kritičari bend izboranih rokera koji zajedno imaju 237 godina mogu iz poruge nazivati "Strolling Bones" (Lunjajuće kosti), ali svirka uživo neizmjerna je injekcija adrenalina za 60-godišnjeg Micka Jaggera čiji lelujavi bokovi i napućene usne ne iskazuju znake posustajanja.

"Ovaj će bend umrijeti na pozornici", rekao je glasnogovornik Stonesa, koji su turneju "Licks" proveli kroz 18 gradova od njezina početka u Bostonu prije godinu dana i koja ima sve izglede nadmašiti novčani prihod njihove prethodne turneje koji je iznosio 200 milijuna dolara.

Nastup u Wembley areni pred 12 tisuća fanova, 91. tijekom turneje, trebao je biti posljednji na turneji, ali je gripa koja je slomila Jaggera uzrokovala potpuni kaos u rasporedu.

Iako su dogovoreni dodatni koncerti u Španjolskoj, Portugalu i Nizozemskoj, bend je odlučio odsvirati "završni" koncert u ponedjeljak u Londonu, bez obzira na to što se turneja nastavlja.

Budući da su na ovoj turneji u svakom gradu svirali u jednom intimnijem prostoru, u jednoj dvorani i na stadionu, Keith Richards ju je nazvao turnejom "Fruit of the Loom - small, medium i large".

Pročitajte više