"S pizde sam vodu piu": Premijera novog spota benda Pankreas

MLADI i žestoki punk bend pod imenom Pankreas tvrdi kako inspiraciju pronalazi u horror filmovima, glupim ljudima, seksu, serijskim ubojicama, alkoholu i plesu s vukovima. Iza imena Pankreas krije se peteročlana skupina prijatelja koji sviraju isključivo autorske stvari sa brzim ritmom, žestokim hardcore punk i metal rifovima kombiniranima sa melodijama. Kažu kako im pjesme govore o istini, nasilju, mržnji i tuzi, a jedna takva pjesma pod nazivom "D.C. Biu" dobila je i svoj službeni video spot.

Pankreas nije novi bend, do sada su bili popularni u krugovima fanova, a u posljednje vrijeme počeli su svirati gaže čak i u dijaspori. Mnogi ih krune sa komentarima kako se radi o novome Hladnom Pivu, a upravo su njima bili predgrupa na jednom od njihovih koncerata.

Pjesma "D.C. Biu" za koju je snimljen i video spot, satirično je otpjevana na zagorskom slengu. Mračan, organski, na trenutke zastrašujuć i moralno upitan te izuzetno brz video spot naglašava gotovo svaki pomak u zvučnoj podlozi pjesme. Bend je smješten u nekakvu čudnu tamnu šumu kroz koju prosijava jaki ritmičan stroboskop, u dijelovima se pojavljuju seksipilne no na drugačiji način prikazane žene koje se kroz tok video spota pretvaraju u svojevrsna čudovišta kojima pipci izlaze iz glave. Frontmen benda kroz video spot pretvara se u nekakvo drugačije biće, a sve je prouzročeno time što se jedna od tih čudovišnih žena pomokrila po licu frontmena i uzrokovala njegovu transformaciju.

Tu priči nije kraj. U pjesmi se kao glavni refren pjeva "Di si biu, di si biu, s pizde sam vodu piu". Upravo ovakav pristup i izričaj naznake su za novu generaciju bendova koji su na samom rubu između umjetnosti i drugačijeg performansa poput legendarnog benda Let 3. Kako je napomenuto na samom početku spota, isti se ne preporuča ljudima koji pate od epilepsije, prvenstveno zbog neprekidnog atmosferskog stroboskopa.

Redatelj ovog na prvi pogled kontroverznog video spota je Filip Filković Philatz, za Porina nominirani redatelj čiji se radovi prostiru na zvučna imena poput Vatre, Gibonnija, Ramireza, Hladnog Piva, DeToura, Lollobrigide i drugih. Za sami spot formiran je šumski okoliš, izrađene su posebne prostetičke maske te dodani su post produkcijski vizualni efekti kako bi se stvorio jedan uistinu nesvakidašnji video spot.

Pročitajte više