Sanja Doležal otkiva zašto su saune idealno rješenje nakon stresne svakodnevice

Foto: Press

DOLASKOM hladnijih dana, našem organizmu potrebna je dodatna zaštita od štetnih utjecaja pa je odlazak u Svijet sauna jedno od idealnih rješenja. Znojenje u sauni najviše godi u hladnijim mjesecima, kad smo željni topline. Međutim, ona ne služi samo da bismo ugrijali tijelo, nego pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, što je korisno u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma. Doživite Svijet sauna i odmorite se u tjednu po posebnim cijenama.

Svijet sauna u Termama Tuhelj najveća je oaza sauna u Hrvatskoj te se proteže na preko 1000 m2 te ljubiteljima sauna nudi buđenje osjetila u 4 finske, 3 parne saune i laconiumu koje su posebno specijalizirani za različite programe u kojima gosti mogu uživati svakih sat vremena. Saune koje morate isprobati su svakako bio sauna koja sadrži posebne ionizirajuće kristale u kojima ćete osjetiti posebnu čar njihovo djelovanja, programsku saunu s bojama koja čini svojevrsnu kromoterapiju u kojem će vas različite boje opustiti i umiriti, dati vam posebnu energiju, ubrzati psihički i fizički oporavak te pomoći kod ostvarivanja zadanih ciljeva i privlačenja pozitivnih ishoda.

U programskoj sauni odvijaju se posebni aroma programi vrtloženja zraka koji nalikuju na poseban wellness teatar u kojem će vas oduševiti spoj mirisa, topline i performansa sauna majstora. Blatna parna sauna posebna je po programima ljekovitim termalnim blatom koji će vam pomoći prilikom uklanjanja bolova i stresa te će učiniti kožu glatkom, tonificirati je i detoksificirati. Za poseban doživljaj tu je i panoramska sauna s prekrasnim pogledom za krajolik.

Između pojedinih ciklusa sauniranja možete se ohladiti u hladnom bazenu ili u Ledenoj jami. Za opuštanje na raspolaganju vam je masažni bazen – whirlpool odnosno jacuzzi s vodom uz temperaturu od 34 stupnjeva. Prokrvljenost stopala možete potaknuti šetnjom po Kneippovoj toplo – hladnoj stazi.

Ako poželite, odmoriti se možete i u nekoliko prostorija za odmor s ležaljkama, na vodenom krevetu ili ljuljački u mirnom okruženju ili se pak možete osvježiti prirodnim napitkom i lakšim obrokom u  Wellness baru. Svijet sauna ima i terasu.

Dnevni sauna dan u Svijetu sauna sadrži 18 sauna programa u različitim saunama koji će stvoriti nezaboravne doživljaje te vam pružiti cjelodnevno opuštanje. Na raspolaganju su i odlične ponude za boravak u tjednu koje će vam omogućiti da izbjegnete velike gužve.

"Svijet sauna u Termama Tuhelj zaista je poseban svijet u kojem čak i ako ne volite toplinu sauna možete pronaći mir. Spoj smirujuće glazbe, mirisa te teatralnost posebnih sauna programa, omogućit će vam da napunite organizam dodatnom energijom. Uz sve to odlične su za izbacivanje štetnih toksina te za gubitak suvišnih kilograma. A ne smijem zaboraviti, utorkom je i ženski dan od 18:00 h gdje Terme Tuhelj uvijek pripremaju nešto novo za pripadnice ljepšeg spola", ispričala nam je Sanja Doležal. 

Pročitajte više