Saša Lozar: Vjerujem u svoj talent i sposobnosti, mogu konkurirati bilo kome, pa i Jacquesu

SAŠA LOZAR za sada dobro prolazi u natjecanju za Doru, no posljednja je emisija još predaleko da bi razmišljao o eventualnoj pobjedi. "Uvijek se nadam najboljem, ali me najviše interesira najbolje odraditi posao iz emisije u emisiju, korak po korak, pa što bude", rekao je za Index. Konkurencija ga ne zabrinjava previše, čak ni jako ime poput Jacquesa Houdeka, jer ima prilično puno samopouzdanja. "Vjerujem u svoj talent i u svoje sposobnosti, tako da mogu konkurirati bilo kome", rekao nam je Saša te dodaje kako na kraju ipak sve ovisi o publici.

O novom konceptu Dore: Svaka promjena je dobrodošla

Novi koncept Dore mu se sviđa, posebno zato što je i sam karijeru započeo na sličnom natjecanju. "Fora mi je novi koncept. Možda je malo neobičan za Doru, ali na neki način je dobro što se istakne sam pjevač, vokal. Svaka promjena je dobrodošla. Ljudima je interesantno, oni vole takav tip showa", misli Saša te dodaje kao se na ovaj način može vidjeti koliko je tko sposoban transformirati se u neku pjesmu i snaći se u nekoj situaciji.

No, kada je riječ o tome je li prema publici pošteno što uopće ne odlučuje o tome koja će pjesma biti poslana na Doru, već samo o izvođaču, Saša je malo zbunjen. "Problem je s tom pjesmom, bit će ih manje. Možda to i nije loše, nije da ljudima nametneš, ali im olakšaš izbor", kaže. No, može li se napraviti instant pjesma za pobjednika natjecanja, a da uz to bude dobra? "Ma nema šanse da se napravi dobra pjesma ciljano, u nekoliko dana. Hmm, da, sad ste mi dali povoda razmisliti o tome, tako će ustvari biti i sada. A ne znam ni sam. Mislim da taj netko tko će biti zadužen za pjesmu sigurno neće nešto isipati iz rukava, neku novu stvar. Iako nema pravila, netko može u pet minuta napraviti neku stvar koja postane hit. Da se zna formula za super hit, onda bi ih svi imali. Može se dogoditi neki spoj autora i izvođača. Ma kako god bilo, uvijek će biti onih kojima će nešto biti dobro i onih kojima se neće sviđati, koji će imati nešto protiv pjesme i pjevača", zaključuje pjevač.

"Meni jedino ne bi odgovarao narodnjak, to uopće nije moj đir"

U slučaju da on pobjedi, svejedno bi mu bilo kakva je pjesma, samo da je dobra i da nije narodnjak. "To mi nikako ne bi odgovaralo, to nije moj đir, iako nemam ništa protiv toga, ali tu ne bi mogao pokazati najbolje od sebe, nisam se nikada snalazio u tome. A koji bi mi tempo pasao, to mi je svejedno", rekao nam je bivši član boy benda Saša, Tin i Kedžo. Ako ga publika i pošalje u Njemačku, kaže da mu ne bi bio problem pjevati pred milijunskom publikom. "Mojih prvih nekoliko nastupa je bilo direktno u glavu, pred tisućama ljudi. Iako je na Eurosongu još puno veća publika, mislim da već imam taj filing. Uzbuđenja bi sigurno bilo, ali to je super osjećaj, ne bi mi sigurno teško palo. Uvijek imam tremu, nešto me pukne, ali se uvijek dočekam na noge", rekao nam je.

Zajedno sa svojim konkurentom iz Dore, Filipom Dizdarom, Saša je danas bio na teniskom turniru Zagreb Indoors. Crni i plavi pjevač uhvatili su rekete u ruke te sa slavnim ćelavcem Ivanom Ljubičićem odigrali jednu partiju. Usput su snimili promotivni spot za trenutno aktualni reality show koji će odlučiti o ovogodišnjem predstavniku Hrvatske na Eurosongu.

Pročitajte više