Seat Ibiza FR - korak do Cupre

RAST popularnosti tzv. GT klase natjerao je Seatovo vodstvo da uvede još jednu sportsku izvedbu za svoje modele. FR je kratica za Formula Racing, a promovirana je na Ibizi na salonu automobila u Bologni koji se upravo održava.

FR neće otjerati Cupra izvedu u povijest, već će obje biti sastavni dio ponude. Za Ibizu FR je odabran popularni 1.8 20V benzinski turbo motor, koji se ugrađuje u gotovo sve modele VW koncerna.

Kod Ibize razvija 150 KS, što gradskom trkaču osigurava solidne performanse. Ubrzanje do 100 km/h traje 8.4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 216 km/h.

Posebna pažnja posvećena je izgledu, pa sportsku Ibizu karakterizira naglašeni sportski karakter. Sprijeda je uočljiv sportski odbojnik, dok je atraktivnost boka oplemenjena 16-inčnim alu-naplatcima u titan sivoj boji.

U istoj boji ukrašeni su retrovizori, te svjetlosnim sklopovima. Stražnjim krajem dominira dvostruki završetak ispušnih cijevi i decentni krovni spojler.
Unutrašnjost je u potpunosti podređena sportskim afirmacijama vlasnika.

Uz mnoštvo atraktivnih detalja, Ibizu FR će karakterizirati bogata serijska oprema.

Podsjetimo, tijekom iduće godine na tržište stiže nekoliko sportskih noviteta, od dizelskog Pola GT (130 KS), pa sve do Ford Fieste ST150 (150 KS) i Opel Corse GSI (180 KS). 

Cijena zasad nije formirana, a prve isporuke se očekuju kroz nekoliko tjedana.

Pročitajte više