Siouxi traže izmjenu imena Crazy Horsea

UPRAVA poznatog pariškog kabarea Crazy Horsea u utorak je izvijestila kako namjerava uputiti izravni odgovor potomku Ludog Konja, pripadnika plemena Sioux, koji je u subotu zatražio izmjenu imena tog noćnog kluba.

"Nastojeći od ovog slučaja ne napraviti javno pitanje, uprava kluba odlučila je odgovoriti izravno potomku Ludoga Konja, gospodinu Harveyu White Woman" (Harvey Bijela Žena), kaže se u priopćenju uprave kluba.

U subotu je na adresu pariškog noćnog kluba stiglo pismo što ga je uputio sadašnji poglavica plemena Sioux Alfred Red Cloud (Alfred Crveni Oblak), a odnosi se na potomka Ludoga Konja Harveya Bijele Žene.

U pismu se, među ostalim, kaže kako je Harveyeva obitelj "povrijeđena" činjenicom što noćni klub u kojemu plešu obnažene plesačice, nosi slavno ime bivšeg poglavice Siouxa te se kritiziraju vlasnici kluba jer "ne pokazuju poštovanje prema kulturi Siouxa i njihovim precima".

"Jedino što vas molim, u ime svog naroda, je poštovanje prema Ludome Konju, velikom ratniku i sudioniku bitke kod Little Big Horna u kojoj je poginuo zloglasni general Custer", kaže u svom pitsmu Alfred Crveni Oblak.

Pročitajte više