Sjeverna Koreja o seriji Squid Game: "Tužna stvarnost južnokorejskog društva"

Foto: IMDB

S OBZIROM na to da je popularnost Squid Gamea zahvatila i najudaljenije dijelove svijeta, bilo je samo pitanje vremena kada će Sjeverna Koreja podijeliti svoje mišljenje o Netflixovoj hit seriji koju su napravili njeni susjedi na jugu.

Dok većina gledatelja Squid Gamea ima tendenciju raspravljati o radnji serije ili omiljenim likovima, Sjeverna Koreja iskoristila je priliku da naglasi kako su "korupcija i nemoralni nitkovi svakodnevica u Južnoj Koreji", piše Unilad.

Squid Game prati skupinu ljudi koji se natječu u nizu opasnih igara. Likovi su zaduženi natjecatelji koji prihvaćaju izazove visokog rizika. Ako se snađu u svim izazovima, mogu osvojiti velike iznose novca. Jedina je kvaka - ako izgube, umiru.

 

U Sjevernoj Koreji takve serije su zapravo zabranjene pa izvještaji o tome nisu toliko iznenađujući.

Članak koji je objavila sjevernokorejska web stranica Arirang Meari, a koji je napisao nepoznati autor, detaljno opisuje koliko je serija štetna.

"Squid Game tjera ljude da shvate tužnu stvarnost zvjerskog južnokorejskog društva u kojem su ljudska bića izložena nehumanim uvjetima, a njihova je ljudskost izbrisana ", stoji u članku.

Squid Game nedavno je oborio rekord kao najgledanija Netflixova serija, a pogledalo ju je čak 111 milijuna kućanstava.

Pročitajte više