Slavna pjevačica otkrila da je skoro umrla od droge: "Počela sam se gušiti, srce mi je lupalo..."

Foto: Youtube/Instagram

AMERIČKA pop zvijezda Demi Lovato u dokumentarcu je progovorila o svojoj borbi s ovisnošću o drogama i alkoholu koja je počela kad joj je bilo samo 18. godina.

Bivša Disneyjeva zvijezda se u Youtubeovu dokumentarcu "Demi Lovato: Simply Complicated" potpuno otvorila i priznala kako je gotovo umrla od predoziranja lijekovima.

Piti je počela sa 17 godina pokušavajući naći način da se uklopi u društvo, a ubrzo zatim, tijekom suradnje s Disneyjem, je prešla na kokain.

Na liječenje se odlučila nakon što je 2010. tijekom privatnog leta iz Perua udarila jednu od svojih plesačica, no ni nakon toga nije dugo ostala trijezna.

"Imala sam period u trajanju dva mjeseca kad sam svakodnevno uzimala drogu. Jednostavno nisam mogla biti trijezna. Krijumčarila sam kokain u avione i kupaonice kako bih ga potajno uzimala. Čak sam uspijevala prevariti testove na drogu koristeći urin drugih ljudi", opisuje Demi.

U dokumentarcu se prisjetila i trenutka kad je pomislila da se predozirala, samo dva mjeseca nakon rehabilitacije.

"Uzela sam dosta kokaina i nekoliko Xanaxa. U jednom sam se trenu počela gušiti, a srce mi je jako udaralo. Sjećam se da sam pomislila da je sigurno došlo do predoziranja", kaže pjevačica otvoreno.

U dokumentarcu su sudjelovali i njeni bliski suradnici koji su otkrili kako je bilo raditi s njom u to vrijeme.

"Sjećam se kako je tijekom jednog nastupa u New Yorku pričala o zdravom životu i kako sam pomislio: 'Kako ova sere'", ispričao je njen menadžer Phil McIntyre.

Demi je otkrila i kako se jednom prilikom zaključala u kupaonicu i nakljukala se tabletama, no i dalje nije htjela prestati.

"Ništa nisam osjećala. Nije me bilo sram, nisam se osjećala krivom. Svima sam lagala u lice. Danas se sramim svog tadašnjeg ponašanja", kaže ona.

Njeno zadnje pijanstvo dogodilo se kad je trebala nastupiti u televizijskom showu "Američki Idol".

"Pozvala sam dvoje ljudi u sobu i s njima se jako napila. Bila sam toliko pijana da sam povraćala u autu dok smo se vozili na aerodrom. Nije mi bilo stalo, samo sam znala da se moram napiti kako bih progurala kroz dan", ispričala je Demi.

Nakon toga, njen cijeli tim joj je zaprijetio otkazom suradnje ako ne ode na rehabilitaciju. Oduzeli su joj mobitel, a živjela je s dvoje cimera koji su budno pazili da ostane čista.

Danas, pet godina kasnije, tvrdi, sve je to iza nje. Još uvijek se bori s poremećajem u prehrani, bulimijom.

"Hrana mi je još uvijek najveći izazov. Ne želim dopustiti da mi kontrolira život, ali još uvijek neprestano mislim o njoj", zaključila je Demi.  

Pročitajte više