Smijete joj se u sitcomu, a ona zarađuje milijune: Ovo je najplaćenija TV glumica na svijetu

Foto: Instagram/Guliver Image/WENN

SOFIA VERGARA, zvijezda serije "Moderna obitelj", najplaćenija je televizijska glumica 2017. godine prema časopisu Forbes.

Vergara tu titulu čvrsto drži već šestu godinu zaredom, a ove je godine zaradila 41.5 milijuna dolara. Četvrtinu zarade može zahvaliti ulozi Glorije Delgado Pritchett, dok su joj više od polovice donijeli sponzorski ugovori. Sofia je godinama zaštitno lice poznatih kozmetičkih brendova, reklamirala je i neke supermarkete, teretane, prodavaonice namještaja...

Ostatak je zaradila zahvaljujući filmskim ulogama, svojoj agenciji za traženje talenata te brojnim govorničkim angažmanima. Vergara se usredotočuje na licence više nego na izravne angažmane pa tako ima mogućnost kontroliranja proizvoda koji reklamira te ima pravo na udio od prodaje.

Upravo je njezin poslovni način razmišljanja razlog zbog kojeg prednjači pred svojim kolegicama u zaradi.

Na drugom mjestu je Kaley Cuoco iz "Teorije velikog praska" koja je prošle godine zaradila 26 milijuna dolara. Slijede Ellen Pompeo iz "Uvoda u anatomiju" i Mindy Kaling iz "The Mindy Project" s 13 milijuna, zatim Mariska Hargitay ("Zakon i red") s 12.5 milijuna, Kerry Washington ("Skandal") s 11.7 milijuna, Priyanka Chopra ("Baywatch") s 10 milijuna te Robin Wright ("Kuća od karata") s devet milijuna i Pauley Perrette ("NCIS") s 8.5 milijuna.

Pročitajte više