Šokantna transformacija: Bio je u formi života. Nakon toga se zarazio koronavirusom

Screenshot: CNN, Instagram

NEVJEROJATNE fotografije transformacije 40-godišnjeg sportaša koji je prebolio covid-19 osupnule su internet. Ahmad Ayyad bio je u komi 25 dana nakon što je test pokazao da je pozitivan na koronavirus. Kad je stigao u bolnicu, na visinu od 185 centimetara imao je 97 kilograma te je bio mišićav. Prilikom otpuštanja iz bolnice Johns Hopkins imao je 27 kilograma manje.

"Kad sam se probudio iz kome, imao sam 70 kilograma. Ruke i noge bile su mi tanke, a prsa su nestala. Nisam mogao vjerovati koliko mi je bilo teško doći samo do ruba kreveta i ustati", ispričao je u intervjuu koji je objavljen na web stranici bolnice.

Prije nego što je obolio, ovaj sportaš dizao je utege i igrao košarku. Kad nije vježbao, radio je u obiteljskoj tvornici namještaja.

Prve simptome osjetio je 11. ožujka, nekoliko dana nakon povratka s Floride. Pokušao se oporaviti uz domaće juhe, no simptomi nisu popuštali.

Tri dana kasnije ostajao je bez daha i nije se mogao sam odvesti do bolnice. Prijatelj mu je pozvao Uber, a u bolnici su utvrdili da je zaražen koronavirusom. Bio je prvi pacijent u toj bolnici koji je priključen na respirator.

S bližnjima je komunicirao pišući poruke na papiru jer nije mogao govoriti. Ubrzo je završio u komi, a njegova majka nije mogla vjerovati da ga ne smije posjećivati.

Nekoliko dana nakon što je skinut s respiratora, prebačen je s intenzivne njege u odjel za borbu protiv koronavirusa, a bolničari su mu pljeskali kad je odlazio.

Iz bolnice je otpušten 22. travnja s oštećenim plućima i srcem. 

"Oporavljam se iz dana u dan. Polako vraćam kilažu, puno jedem i idem u šetnje", rekao je.

Dodao je da je borba s virusom bila jedna od najtežih stvari koje je prošao.

"Imao sam gripu svake godine, padnem na dan-dva i onda ozdravim. Ovo nije gripa. Ljudi moraju biti oprezni jer se može dogoditi svakome", zaključio je.

Pročitajte više