Stephen King opsjednut pjesmom koju svi znaju: "Žena je zbog nje prijetila razvodom"

Foto/Screenshot: EPA/YouTube

SVI imamo pjesmu koju vrlo rado slušamo, a za Stephena Kinga to je, vjerovali ili ne, hit Mambo No. 5. Tu pjesmu svatko je barem jednom u životu poslušao, a Stephen se zbog nje skoro i razveo.

Iako je on uživao u toj pjesmi, i to često, njegova supruga Tabitha Spruce nije bila oduševljena. Par se vjenčao 1971. i ima troje djece, no veza im je bila malo klimava nakon što je King postao opsjednut tom pjesmom. 

Jako često ju je puštao

"Žena mi je prijetila razvodom. Stvarno sam je puno puštao", rekao je King u razgovoru za Rolling Stone. "Imao sam plesni miks. Volio sam produžene verzije pjesme, a jedna od njih je bila totalni instrumental", dodao je. 

No, onda je naglo morao prestati toliko često slušati svoju omiljenu pjesmu. "Puštao sam je sve dok mi žena jednog dana nije rekla: 'Pusti je još jednom i stvarno ću te ostaviti'", ispričao je King. 

Stephen je otkrio da najviše voli slušati glazbu dok piše te kaže da je Mambo No. 5 među pjesmama koje je slušao dok je pisao knjigu 11/22/63 o putniku kroz vrijeme koji pokušava spriječiti atentat na predsjednika Sjedinjenih Država. 

"Kad pišem, ima stvari koje mogu puno slušati. Mnogo toga je tehno ili disco, ali uglavnom tehno", rekao je. 

Pročitajte više