Kraljica Elizabeta danas slavi 90. rođendan: "Super baka" raznježila Britance fotkama s unučićima

Foto: FAH

BRITANSKA kraljica Elizabeta, najdugovječnija vladarica te zemlje i po dobi i po godinama provedenim na tronu, danas slavi 90. rođendan - a nikada nije bila popularnija no danas.

Iako je ranijih godina preferirala rođendanske proslave bez previše pompe, ove godine ipak je čeka pravo rođendansko slavlje, a u sklopu istog svjetski poznata fotografkinja Annie Liebovitz je snimila i nekoliko kraljičinih fotografija koje su raznježile čitavu Veliku Britaniju.

Već jučer je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj pozira sa sinom Charlesom, unukom Williamom i praunukom, malim Georgeom, a sada je na jednoj fotki "super baka", kako joj tepaju, uspjela okupiti najmlađe članove svoje velike obitelji - uključujući najmlađu, 11-mjesečnu princezu Charlotte.

Osim preslatkih mališana, kraljica je pozirala i sa svojim psićima.

Kraljica će danas u dvorcu Windsoru primiti rođendansku tortu od naranče koju je pripremila Nadiya Jamir Hussain, pobjednica britanskoga kulinarskog showa. "Morala sam se uštipnuti da se uvjerim da ne sanjam", rekla je Hussain.

Tijekom dana premijer David Cameron će joj odati počast u parlamentu, a i topovi će zapucati u Londonu u njezinu čast. Navečer će joj na privatnoj svečanoj večeri rođendan čestitati njezina obitelj. U petak će je posjetiti i američki predsjednik Barack Obama.



Ali čestitke stižu još od jučer. Počeo je unuk, princ William. "Ona je moja baka, ali je i šefica države. Nevjerojatan je izvor nadahnuća", poručio je.

Britanski mediji već su otisnuli ili će otisnuti posebna izdanja novina osobi koju Daily Telegraph zove "najslavnijom ženom svijeta".


"Sretan rođendan, Vaše Visočanstvo", piše list. "I kao što je Shakespeare rekao: Meni, draga prijateljice, nisi ostarjela, jer sve otkako sam te prvi put ugledao, tvoja ljepota nije izblijedjela".

 

Pročitajte više