Sve više muškaraca umjesto kondoma koristi ovu opasnu metodu kontracepcije

Foto: Instagram

KADA je riječ o kontracepciji, svake godine je sve više i više izbora za žene i muškarce koji ne planiraju obitelj. Kada je riječ o zaštiti od spolnoprenosivih bolesti kondom je najbolja metoda kontracepcije, a učinak kondoma u zaštiti od trudnoće je 98%. Ipak, sve se manje koristi iako je jeftin i potpuno bezopasan za zdravlje.

Sve više muškaraca i žena u posljednje vrijeme odlučuju se za staru metodu zaštite od trudnoće, prekid snošaja, ili narodski rečeno - "vadi ga na vrijeme".

Broj muškaraca i žena koji se ovom metodom "štite" od trudnoće udvostručio se od 2002. godine, tvrde stručnjaci i upozoravaju da ovaj način zaštite nije nimalo siguran.

"Prekinuti snošaj ovisi o samokontroli muškarca, a budimo realni, kakva je samokontrola muškarca koji će svršiti za nekoliko sekundi", piše NY Post. 

Paradoksalno je to što ovu metodu koriste većinom parovi koji nisu u dugoj vezi ili braku, dok kondom češće primijenjuju parovi koji su dugo zajedno. Stručnjaci upozoravaju da je trudnoća itekako moguća i kada "ga izvadiš", budući da se mala količina sperme nalazi i u preejakulatu.

 

Pročitajte više