Sven Väth za Index: Želim nastupati u Hrvatskoj, ali me nitko ne zove!

NA OVOGODIŠNJEM festivalu Exit, koji se održava od 10. do 13. srpnja u Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na glavnoj pozornici Dance Arena svoje će ploče zavrtjeti jedan od najpoznatijih techno DJ-a na svijetu  - Sven Väth. Tim će nastupom Sven probiti led u Novom Sadu, a u razgovoru za Index otkrio nam je što očekuje, zašto voli Hrvatsku i što njegova publika u budućnosti može očekivati.

"Uistinu sam jako ponosan što ću nastupiti na Exit festivalu jer ga pratim već godinama. Mnogi su mi svi rekli kako je tamo atmosfera fenomenalna i kako su organizatori jako profesionalni. Znam da nije lako voditi festival tri dana, jer sam, na kraju krajeva, već puno puta nastupao na višednevnim spektaklima, ali ja to volim i mislim da je genijalno što ću biti dio te ekipe", ekskluzivno za Index je rekao Sven Väth koji će na festivalu nastupiti prvu večer, a obećao je odsvirati svoje najveće hitove kao i hitove s posljednjeg, dvanaestog po redu albuma naziva "The Sound of the Eighth Season“.

"Na Exitu namjeravam miksati puno stilova"

"Dakle, nastupit ću prvu večer i ukupno tri sata vrtjeti ploče. Moram priznati da sam jako dobro pripremljen za taj nastup jer se predstavljam toj cijeloj regiji za koju znam da luduje za elektronskom glazbom. Namjeravam miksati puno stilova, pa će to biti neki psihodelični techno, trance-house, minimal-electro i slično", naglasio je Sven, koji je dosad već nastupao u Srbiji i to u Beogradu, te je taj nastup pohvalio riječima: "Tamo je bilo tako dobro da taj nastup moram izdvojiti, naime, došlo je puno više ljudi nego što sam očekivao, osim toga atmosfera je bila bolja nego na nekim mjestima koja su poznata po razvijenoj elektronskoj sceni - poput Ibize!".

Sven Väth je u Hrvatskoj nastupao nekoliko puta, a najbolje pamti nastup u klubu Tvornica 2000. godine. U razgovoru je nahvalio još neke nastupe u zemlji, međutim, požalio se kako ga hrvatski promotori već godinama nisu kontaktirali za nastup u Hrvatskoj: "Nitko me iz Hrvatske već godinama nije kontaktirao, ako možete, vi nešto učinite!" Väth nastup u Hrvatskoj pamti kao odličan set, pa se nada kako će ga ipak neki promotori u dogledno vrijeme kontaktirati kako bi se Hrvatskoj mogao još koji put predstaviti, "jer je nastup, konkretno, u Tvornici bio fantastičan bez obzira što je klub manjih dimenzija, pa je došlo manje ljudi".

Sven je prvi set održao kad mu je bilo 18 godina 

U petnaest godina, koliko je 43-godišnji nijemac Sven Väth važniji dio elektronske techno scene, u mnogočemu je pridonio cjelokupnom žanru techna. Prvi set je održao kad mu je bilo samo osamnaest godina i to u popularnom frankfurtskom klubu "Dorian Gray". Opčinjen rodnim Frankfurtom, nekoliko godina kasnije je otvorio vlastiti klub "OMEN" koji je uspješno vodio cijelo desetljeće, sve do 1998. godine kad ga je morao prisilno zatvoriti.

Godine 1992. izdao je svoj prvi album naziva "Accident in Paradise", godinu kasnije " The Harlequin, the Robot and the Ballet Dancer", a prošle godine posljednji već spomenuti album "The Sound of the Eighth Season“. U elektronskom miljeu danas je najpoznatiji kao vlasnik labela Cocoon Event Media GmbH, kao i jednog od najpopularnijih elektronskih klubova u Frankfurtu - "Cacoon Cluba".

Lana Vukičević

Pročitajte više