"Svi koji misle da se od Instagrama ne može zaraditi baš ništa o tome ne znaju"

Foto: Instagram

LORIN NUKIĆ hrvatska je YouTuberica čiji kanal ima 41 tisuću pretplatnika, dok je na Instagramu prati skoro 66 tisuća ljudi. Toliku publiku privukle su njena iskrenost i spremnost da progovori o različitim ozbiljnim temama, poput depresije.

"Najčešće objavljujem na društvenim mrežama svoj svakodnevni život i svakodnevna događanja u njemu. Tema koja najviše izaziva interes je, naravno, privatan život, ali postoji neka granica koju ja ne prelazim. Neke od stvari koje ih kod mene najviše zanimaju su moje tetovaže i priče iza njih. Moji treninzi, koliko sam često u teretani, što radim tamo i kako se hranim", rekla nam je Lorin na početku razgovora.

Prema njenim statistikama, najviše pratitelja je u kategoriji između 18 i 24 godine, a ima i mlađih koji su, kako kaže, najglasniji, ali i određen broj malo starijih. 

"Što se spola tiče, kod mene prevladavaju žene, odnosno njih je oko sedamdeset posto. Iz mojeg iskustva, najdraže društvene mreže mojih pratitelja su Instagram i YouTube", kaže nam.

Ističe da nema tajne uspjeha jer se sve dogodilo spontano. 

"Ja sam na internetu ista kao i u životu, ne glumim nešto što nisam i radim onako kako osjećam, a ljudi to prepoznaju. Nisam ni sanjala da ću jednog dana doći do ove brojke, počela sam iz čiste ljubavi prema kameri i zabave. I dalje uživam u svemu, iako je danas to već moj posao. Određeni dio privatnosti čuvam za sebe bez problema. I nadam se da će tako i ostati jer većinu svog života sam izložila, ali neke stvari želim čuvati samo za sebe i svoje najbliže", govori nam.

Prvi video koji je snimila bio je ''Get to know me tag''.

"Naravno da se sjećam prvog videa. Bio je u mojoj sobi za radnim stolom, bila sam tiha i imala sam tremu", kaže.

Kad je riječ o negativnim komentarima, ne obazire se.

"Primijetim negativan komentar, ali nemam reakcije na njih, uvijek će toga biti. Ne mogu svima biti super i svima se sviđati, to bi značilo da nešto krivo radim. Važno je tko je rekao, a ne što. Na početku, kada je sve to krenulo i kada sam počela tek rasti, u stvarnom životu sam znala doživjeti da me prikriveno ismijavaju i podcjenjuju. Volim kad me podcijene, pa pokažem suprotno", kaže.

Njeni bližnji su uvijek tu za nju i podržavaju je od samog početka 

"Kada čujem svakakve komentare na Influencere/YouTubere točno znam da je to rekao netko tko o tome i ne zna puno. Iza svega toga stoji puno rada, truda, nekad i noći bez sna. Za jedan video treba smisliti temu, sjesti, snimiti što je između 10 minuta, a nekad i sat vremena i više. Nakon toga dolazi editiranje videa koje minimalno traje sat vremena. Naš posao nema radno vrijeme i to je 0-24, ali smo fleksibilni i možemo raditi to i kada putujemo, i od kuće, što najviše volim kod ovoga. Ali na društvenim mrežama se vidi samo finalni proizvod", kaže.

Druga predrasuda koja vlada u Hrvata jest da influenceri ništa ne zarađuju, ili barem ne na taj način.

"Iskreno, ako još uvijek netko ne vjeruje da se ne može zaraditi od društvenih mreža onda stvarno baš ništa oko toga i ne prati. Jasno je da je sve ovo posao i to ozbiljan: Ja prvih nekoliko godina nisam zaradila ništa, samo sam ulagala u kameru, u laptop, u program za edit i ostalu opremu. A kasnije kako se sve to razvilo i kod nas došla je i zarada. Može se i u Hrvatskoj živjeti i zaraditi od blogova. Naravno, vani je sve to na još višem nivou. A lagano i kod nas se to još više razvija. Iako novac ne treba biti jedini motiv za ovaj posao jer ako je tako, to se osjeti", naglašava.

Većinom sponzori nju kontaktiraju, jer priznaje da nije baš otvorena da se ona javi njima. 

"Volim da netko prepozna moj rad pa odluči sam da surađujemo. Dosta sam spontana, većinu videa i ne smislim puno unaprijed. Kada mi padne na pamet ideja, zapišem je u mobitel i većinom snimim isti dan ili već sutra. Što se slika tiče, svi uređujemo slike i popravljamo boje oko nas, tražimo dobru lokaciju za sliku i, naravno, kada se pojavi neki prištić ili veliki podočnjaci, to se malo ispegla. Ali ličim na sebe i nije me teško sa slike prepoznati i uživo", kaže nam.

Dodaje da planova ima dosta, ali ne priča o njima dok ne krenu u realizaciju. 

"Trenutno sam sretna i zadovoljna tu gdje jesam i za sada bih ostala u Hrvatskoj, iako nikada se ne zna što život nosi. Što se posla tiče, u budućnosti svakako želim nastaviti s ovim što radim dok uživam u tome, jedino bih još voljela u budućnosti baviti se još nekom vrstom marketinga uz social media marketing, ali o tom potom. Otvorena sam za nove izazove i veselim se i sama otkriti što me čeka i kako će se sve za mene posložiti", zaključila je.

Pročitajte više