Svi pričaju o kameri Samsung Galaxyja S9+ pa smo dali profesionalnom fotografu da je isproba

Foto: Luka Šangulin/Index

"KAMERA. Potpuno nova", slogan je Samsungovih novih uređaja Galaxy S9 i S9+, o kojima se od predstavljanja u Barceloni ne prestaje pričati. Kako smo dobili Galaxy S9+ na testiranje, odlučili smo dati ga Indexovom fotografu Luki Šangulinu na testiranje.

Tko bolje može reći opravdava li kamera zaista famu koja se podigla oko nje od profesionalnog fotografa? Luka ju je odmah testirao, a fotografije koje vidite su rezultat.

U nastavku pročitajte njegove dojmove.

Fotoaparat je jednostavno izvrstan. Samsung je još tijekom predstavljanja novog uređaja posebnu pažnju pridao upravo fotiću s lećom dvostrukog otvora blende koja "automatski definira kategoriju i prilagođava se poput ljudskog oka".

Bez previše filozofije, ako tijekom fotkanja ili snimanja prijeđete iz svijetle u mračnu prostoriju, uređaj se brzo prilagođava i vaše fotografije uvijek izgledaju odlično. Čak i u ne posebno kvalitetnim uvjetima.

Tu je i Dual Pixel autofokus i tu teško da ćete pronaći zamjerke jer, neovisno o uvjetima, dobivate odlične rezultate. Neovisno o tome imate li nešto ozbiljnije zahtjeve ili ste netko tko se bavi isključivo snimanjem selfieja i random budalaština koje objavljujete, Samsung je uložio nevjerojatan trud u poboljšanje kamere i to ćete bez ikakve sumnje primijetiti.

Nismo imali model S9 pa nećemo raditi usporedbe, ali S9+ spada u sam vrh trenutne ponude što se kamere tiče.

Za nešto mlađu ekipu, tu su i animirani emoji koji su, gledamo li ih s čisto tehničke strane i u kontekstu mogućnosti buduće implementacije tehnologije - odlična stvar. Međutim, u ovom obliku zapravo su tek simpatičan trik koji će vas točno 15 minuta zabavljati činjenicom da upravljate vlastitim animiranim likom u realnom vremenu.

I za kraj, napisat ću još ponešto i o prednjoj kameri.

Iako unutra nisu zapakirali gomilu iznenađenja kao u slučaju stražnjih kamera, radi se o odličnoj selfie kameri od 8 MP s f/1,7 otvorom blende. Fotografije će biti više nego dobre, ali moguće je snimiti i QHD video. Ipak, očekivanja treba zadržati u kategoriji "ne prevelika", ali govorimo o selfiejima i videopozivima i za takve će potrebe biti i više nego dobra. 

Sadržaj donosi Index u suradnji sa Samsungom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više