Tanja i Goran još uvijek nisu vjenčani

IAKO su razmijenili bračne zavjete u katoličkoj crkvi Sveta Marija u San Pedru, Tanja Dragović i Goran Ivanišević prema hrvatskom zakonu još uvijek nisu vjenčani. Naime, ovo skromno vjenčanje, daleko od očiju javnosti, Republika Hrvatska formalno-pravno ne priznaje dok im državna tijela Sjedinjenih Američkih Država ne izdaju potvrdu o vjenčanju, odnosno vjenčani list. Takva je procedura prilikom priznavanja brakova koji su sklopljeni, primjerice, u katoličkoj crkvi u inozemstvu, izjavio je glasnogovornik Središnjeg državnog ureda za upravu za Slobodnu Dalmaciju.

Izbjegli medije, dobili papirologiju

Iako su vjenčanjem u dalekoj Americi uspješno izbjegli invaziju hrvatskih medija, uvukli su se u vrtlog papirologije. Nakon što dobiju službenu potvrdu o sklopljenom braku od nadležne države, dokument će morati prevesti i legalizirati, a nadležne domaće institucije će također trebati provjeriti točnost svih podataka na vjenčanom listu. S druge strane, poznati splitski svećenik don Ivan Grubišić smatra da je brak Ivaniševićevih, barem u crkvenom smislu, važeći i kod nas jer su sudbonosno "da" izrekli u talijansko-hrvatskoj katoličkoj misiji "Sveta Marija Zvijezda Mora".

Kao ni dosadašnja desetogodišnja veza, koju je posebno ugrozila Goranova afera s Vanjom Halilović,  i samo vjenčanje nije prošlo u idiličnoj atmosferi jer nisu prisustvovali Goranovi roditelji Srđan i Gorana. Mnogi to smatraju potvrdom glasina kako Tanja s Goranovim roditeljima nije u sjajnom odnosu.

I.M.L.
Foto: JLP

Pročitajte više