Tanja Tomić: Prskalo nema osnove za tužbu

Radilo se, podsjećamo, o tome da je bivša RTL-ova voditeljica, a danas zaposlenica Hrvatske gospodarske komore, trebala u Grosskrotzenburgu pred 700 Nijemaca i Hrvata voditi novogodišnju zabavu, za što je trebala dobiti pet tisuća eura. Biznismen Miljenko Prskalo, organizator dočeka, rekao je tjedniku Arena kako je Tanja dobila pozamašan predujam za taj voditeljski angažman, a na kraju se nije pojavila i tako razočarala goste iz brojnih njemačkih gradova.

Kako su u tjedniku također spominje, Tanja je navodno nakon angažmana u Njemačkoj trebala dobiti stalan posao kao radijska voditeljica, za što bi bila plaćena 40 tisuća kuna mjesečno.

Kako stoji u priopćenju odvjetnice Tanje Tomić, koja se u ime bivše RTL-ove voditeljice osjetila pozvanom reagirati na ovakve medijske napise, nedavni navodi o Tanjinom neobavljanju svojih obveza netočni su i to iz razloga što je "najavljena tužba potpuno neosnovana".

Naime, Tanja Tomić se, kako stoji u izjavi njezine odvjetnice, nakon što je prestala raditi na RTL-u samo jednom našla s Miljenkom Prskalo u želji i namjeri da s istim sklopi Ugovor o radu, odnosno započne s radom kao voditeljica na njegovoj radio postaji u Njemačkoj.

Međutim, iako je to bila namjera i Miljenka Prskala i Tanje Tomić, istu suradnju nije bilo moguće ostvariti iz razloga što u vrijeme kada su pregovarali , Prskalo još nije ishodio potrebnu koncesiju, odnosno potrebnu dozvolu za emitiranje programa svoje radio postaje.

Kako je nekadašnja RTL-ova voditeljica što hitnije trebala započeti s radom, a na što su ju djelomično prisilile financijske obveze, Tanja se početkom prosinca prošle godine ponovno zaposlila.

Kako nadalje stoji u izjavi Tamare Ilić, Tomić s Prskalom nikada nije sklopila nikakav predugovor ili ugovor o poslovnoj suradnji ili ugovor o radu u kojem bi definirali prava i obveze ugovornih strana, a pregovore koji su vodili uopće se nisu odnosili na eventualno uvođenje novogodišnjeg programa. Sukladno tome, smatra Ilić, nije jasno koja bi osnova za tužbu u iznosu od 100 tisuća eura bila.

Tanja Tomić posebno ističe kako za vođenje novogodišnjeg programa na radio postaji i/ili televiziji nije primila nikakvu pozamašnu svotu novaca, kako to navodi Prskalo, kao što niti nema saznanja da je za navedeno trebala dobiti honorar od 5 tisuća eura.

U prilog istinitosti gore navedenih navoda Tanje Tomić, kako kaže njezina odvjetnica, ide i činjenica kako Miljenko Prskalo nikada nije zatražio niti jedan dokument na temelju kojeg bi eventualno ishodio radnu dozvolu i potrebnu dokumentaciju za rad na području Njemačke, a na što je bio obvezan prema mjerodavnim zakonima.

Tako Tanja Tomić izjavljuje kako nikada nije bilo govora o vođenju silvestarske zabave za 700 Nijemaca i Hrvata, već su se pregovori odnosili samo na posao voditeljice na radio postaji, a koji su propali radi nemogućnosti emitiranja programa zbog tada nepostojanja potrebne dozvole, odnosno koncesije, kako joj je objasnio Prskalo.

B.S.
Foto: RTL

Pročitajte više