Teorija zavjere: "Djed Mraz" je bio na Mjesecu, a NASA je to zataškala

Screenshot: YouTube

"DJED Mraz" je bio na Mjesecu, a NASA je to zataškala - tako barem tvrdi Donna Hare, bivša zaposlenica NASA-e. Prema njenim riječima, "Djed Mraz" je bilo kodno ime za tri NLO-a snimljena na Mjesecu sedamdesetih, čije fotografije je vidjela u NASA-inom fotolaboratoriju.

"U zoni ograničenog pristupa, u NASA-inom fotolaboratoriju jedan mi je poznanik pokazao satelitske snimke na kojima su se vidjele bijele mrlje. Pitala sam je li to mrlja na emulziji, no odgovorio mi je da nije. Pitala sam ga je li to NLO, a on se nasmiješio i rekao da mi to ne može potvrditi", prepričava Hare.

Isti zaposlenik NASA-e joj je tada rekao da mora "ispeglati" fotografije prije puštanja u javnost, a svim zaposlenicima je bilo strogo zabranjeno govoriti o "Djedu Mrazu".

Svi su, tvrdi, morali potpisati ugovor prema kojem ne smiju javno govoriti o viđenom, pod cijenu gubitka mirovine.

"Muči me to što tjeraju dobre ljude da rade nelegalne stvari. Vjerujem da bi ove informacije trebale biti javne", kaže Hare.

Donna Hare je svoja iskustva prepričala u videu objavljenom na YouTubeu još 2013. godine, no "Djed Mraz" postaje uvijek iznova aktualan u vrijeme blagdana pa su se tako britanski i američki mediji i ove godine ponovo raspisali o ovoj teoriji zavjere.

Pročitajte više