Terezu Kesoviju nogirali s Radijskog festivala, mijenja je Minea

VEČER zabavne glazbe na ovogodišnjem Hrvatskom radijskom festivalu ostala je, kako doznajemo, bez dive lakih nota Tereze Kesovije koja, po mišljenju organizatora, nije poštivala pravila. Svi su izvođači, naime, bili dužni doći na snimanje promotivnih spotova u zagrebačku Tvornicu, a Kesovija se nije pojavila u nijednom od tri zakazana termina, nakon čega su organizatori, na čelu s direktorom Jurjem Hrvačićem, odlučili izbaciti je s festivala.

Tereza je na HRF-u trebala nastupiti s pjesmom "Nauči me", koja je zahvaljujući glasovima slušatelja iz cijele Hrvatske prošla nekoliko izlučnih krugova i dogurala do polufinala. Od izvora iz organizacije Radijskog festivala doznali smo i kako se pjevačica već desetak dana ne javlja na telefon, pa organizatori uopće nisu mogli ustanoviti u čemu je problem, odnosno, zašto se Kesovija oglušila na silne pozive i promotivne obveze.

Iako službena odluka još nije donesena, Juraj Hrvačić najavio je kako će legendu hrvatske zabavne glazbe zamijeniti Minea, koja je po glasovima slušatelja prva nakon Tereze Kesovije. Zaboravljenoj pjevačici nedostajalo je, naime, nekoliko desetaka glasova da se probije u polufinale, a sad je dobila novu priliku pa umjesto Kesovije nastavlja borbu za finale.

Podsjetimo, ovogodišnji Hrvatski radijski festival održat će se u Opatiji 30. i 31. svibnja, a pjesme će, kao i prošle godine, biti podijeljene u dvije kategorije - zabavnu, odnosno narodnu, te pop-rock. I ove će godine pozornicom prošetati brojna poznata imena domaće glazbene scene - Nina Badrić, Goran Karan, Jacques Houdek, Dražen Zečić i brojni drugi, a najavljen je dolazak Nine Morić i Vanje Rupene, koje bi trebale voditi program. Osim toga, Severina će u Opatiji upravo u vrijeme HRF-a promovirati novi album "Zdravo Marijo".

M.A.
Foto: Index

Pročitajte više