Thompson održao predavanje srednjoškolcima: "Ne mogu zamisliti nedjelju bez mise"

Foto: Facebook

MARKO Perković Thompson održao je zagrebačkim srednjoškolcima predavanje na temu "Vjera, ljubav i domovina". Dvorana je bila puna iako je svima koji nisu bili srednjoškolci, ulaz bio zabranjen.

"Ne mogu zamisliti nedjelju bez mise", rekao je između ostalog glazbenik, poznat po pjevanju poskočice o klanju Srba.

Prisjetio se i Domovinskog rata te se požalio da ima onih koji ga krivo gledaju kad spomene rat. Među njima zasigurno nije pater Ivan Ike Mandurić, koji je taj trenutak na Facebook stranici "Mijenjam svijet", opisao ovako: "Potom, osvrćući se na Domovinski rat, i ustrajnost male skupine u obrani Čavoglava, koje nisu bile predviđene u planu obrane, te kako se hrabro borilo za slobodu Hrvatske, na čas, kao da se moglo ući u to vrijeme i ambijent velike pogibelji, i nepokolebljive ljubavi u kojoj se rađa odvažnost i domišljatost"

"Kroz odgovore na postavljena pitanja, objasnio je nastanak pjesme Bojna Čavoglave, i njegovo premišljanje oko glazbene karijere, jer nije htio da njegova glazba bude kopija mnogih, nego tek, ako je moguće, autentični izričaj i doprinos u prostoru koji nedostaje. Tek je onda, nakon albuma 1998. shvatio da je na tom tragu, nakon čega se glazbi posve posvetio", dodao je Mandurić, koji je emitirao uživo trenutak kad je Thompson zgrabio gitaru. 

Pročitajte više