Tomašević na otvorenju žičare zapjevao poznatu pjesmu, Butković se mučio sa stihovima

Screenshot: N1

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević pustio je danas u pogon sljemensku žičaru, a tu prigodu je iskoristio da zapjeva, zajedno s Joškom Klisovićem i Olegom Butkovićem.

Gradonačelnik je žičaru stavio u pogon svečanim pritiskom na crveni gumb malo iza podne, a zatim se njome i odvezao na sljemenski vrh. Svečano slavlje glazbeno su popratili Kraljevi ulice, a u pjesmi su im se pridružili Tomislav Tomašević, ministar prometa Oleg Butković te šef zagrebačke Skupštine Joško Klisović.

Zajedno su otpjevali refren poznate zagrebačke pjesme Serbus dragi Zagreb moj, što su zabilježile kamere N1 televizije. Trojac je bio dobro raspoložen, a kamera je uhvatila kako Butković kaska u pjesmi i teško prati stihove.

Zagrebačka žičara bit će otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, a vikendom od 8 do 18. Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da mu je drago što napokon otvara žičaru.

"Puno toga je lošeg rečeno o žičari, ali ja bih da se od danas okrenemo budućnosti da vidimo na koji način možemo što više koristiti ovu žičaru. Vjerujem da će se brojni građani koji će koristiti ovu žičaru uvjeriti da je vožnja i sigurna i udobna", rekao je Tomašević.

 

"I ja sam kao oporbeni zastupnik često kritizirao ovaj projekt i njegovu preplaćenost. Međutim, ironija sudbine je odlučila da ja budem taj koji otvara žičaru. I ne samo to nego smo zadnjih osam mjeseci uložili puno truda i napora da se ona i ostvari", dodao je Tomašević. Kazao je da je ukupna cijena žičare oko 537 milijuna kuna i kako je malo vjerojatno da će se taj novac ikad uspjeti vratiti kroz cijene karata i parkinga.

Pročitajte više