Transrodni tinejdžer osvojio natjecanje u hrvanju za djevojke, roditelji divljaju: "Nije pošteno"

Foto: Facebook

TRANSRODNI tinejdžer osvojio je hrvačko natjecanje za djevojke unatoč pokušajima roditelja djevojaka da ga spriječe u nastupu.

Mack Beggs, 17-godišnjak iz Eulessa u Texasu, kao dio tranzicije u dečka, uzima steroide od kraja 2015. Kaže kako se htio natjecati protiv muških, no Sveučilište ne dopušta borbu protiv suprotnog spola, a u rodnom listu naveden je kao žensko. 

Djevojka protiv koje se trebao hrvati, predala je meč, a njezini roditelji tvrde kako nije sigurno da se hrva protiv dečka jer ima "nepoštenu prednost" jer uzima steroide. Steroidi u hrvanju, naravno, nisu dopušteni, no liga tolerira one koje propišu liječnici.

Jedan je roditelj čak tužio ligu, a tvrdi kako djevojke podliježu riziku od tjelesnih ozljeda dopuštajući mu da se bori s njima.

Jim Baudhuin, odvjetnik koji tuži ligu, rekao je za Daily Mail kako "prednost nikako nije poštena", a dodao je kako je Mack neke djevojke već ozlijedio.

Neki tvrde da je predaja meča samo mržnja prema njegovom izboru, a oglasio se i na Facebooku. "Mi se želimo hrvati međusobno. Zlo mi je od bolesne i odvratne diskriminacije, ne od djece, već od roditelja i trenera", napisao je.

Pročitajte više