Trifunovića žestoko napali zbog šovinističke montaže, brzo ju je obrisao

Foto: Instagram

SRPSKI glumac Sergej Trifunović našao se na meti žestokih napada nakon šovinističkog ispada na društvenim mrežama.

Trifunović, inače rođen u Mostaru, objavio je fotografiju kandidatkinje HDZ-a BiH na predstojećim izborima za Gradsko vijeće Mostara Nikoline Sesar uz šovinističku poruku uz nju.

Njegova montaža izazvala je brojne negativne reakcija, a uskoro je i uklonjena s Instagrama gdje glumca prati više od 60 tisuća ljudi. No Twitterom već kruži screenshot, a na njegovu objavu reagirala je i zajednica žena HDZ-a BIG Kraljica Katarina Kosača koja je istaknula da je Trifunović "dotaknuo moralno dno".

Trifunovićevu objavu osudio je i gradski odbor mostarskog HDZ-a, ali i brojni korisnici društvenih mreža koji dijele screenshot njegove montaže.

"Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan “deklarirani“ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umjetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom. Nije mu ovo prvi puta. Još nam je u sjećanju njegov istup u povodu tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao posljednji barbarin. Hrvatska demokratska zajednica BiH odavna prepoznaje važnost i ulogu žena u obitelji, društvu i javnom životu. Kao takvima dana im je posebna uloga i vidljivost na ovim povijesnim mostarskim izborima te su zastupljene s gotovo 50 posto na listama HDZ BiH. Gradski odbor HDZ BiH Mostar će u povodu ovoga istupa poduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u cilju zaštite svoje kandidatkinje. Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i mladeži da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama uz prijedlog da se šovinist Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata", priopćio je GO HDZBiH.

Pročitajte više