Ukrajinci snimali finale Voicea u podzemnoj stanici, nastupila ratna heroina

Screenshot: YouTube

FINALE ukrajinske verzije popularnog showa The Voice snimano je u podzemnoj stanici, a emotivan nastup posebne gošće obilježio je noć.

Ponos cijele zemlje

"Prošla je Azovstal, rusko zarobljeništvo, ali se nije predala. Danas njezin glas zvuči kao podsjetnik svakom Ukrajincu: Mi smo neukrotiva nacija", napisali su na Instagram profilu ukrajinskog Voicea uz snimku njenog nastupa u finalu.

Kateryna je braniteljica Azovstala s pozivnim znakom "Ptica", a otpjevala je uspavanku Spavaj, mali Kozače, koju je u Azovstalu pjevala ranjenicima.

Pjevala među ruševinama

Podrijetlom je iz okolice Ternopila, a sredinom svibnja našla se u ruskom zatočeništvu, kada je preostalim braniteljima Mariupolja naređeno da polože oružje. Bila je u čeličani Azovstal u Mariupolju s ostalim braniteljima kao bolničarka i članica dobrovoljnog bolničkog medicinskog bataljuna.

Kateryna je postala popularna na društvenim mrežama zahvaljujući snimkama na kojima pjeva domoljubne ukrajinske pjesme, među ruševinama i unutar same čeličane, koja je služila kao tvrđava tijekom opsade Mariupolja ovog proljeća.

Pročitajte više