Većina Azijatkinja smatra se neprivlačnima i debelima

VEĆINA žena u Aziji smatra se neprivlačnima i debelima i gotovo pola njih je razmišljalo o plastičnoj operaciji, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja.

Britansko-nizozemska kompanija Unilever, jedan od vodećih svjetskih proizvođača hrane i robe široke potrošnje, među kojom i kozmetičkih proizvoda, provela je anketu u 11 azijskih zemalja i regija, pozvavši 200 žena starih od 15 do 45 godina iz svake zemlje/regije da ispune upitnik.

"Rezultati su pokazali da je većina azijskih žena nezadovoljna svojim izgledom. To je vrlo tužno", rekao je marketinški direktor Unilevera za Tajvan, Liu Chialing.

Prema ispitivanju, 53 posto žena u Južnoj Koreji razmišlja o plastičnoj operaciji. O takvom načinu uljepšavanja razmišlja 40 posto žena u Tajvanu, 39 u Japanu, 37 na Tajlandu, 30 u Vijetnamu, 17 na Filipinima, 10 u Singapuru i 4 posto u Indiji i Maleziji.

Na popisu riječi koje su im ponuđene u upitniku da se opišu, većina žena (41 posto) je izabrala opis "jednostavna i prirodna", a samo 2 posto "lijepa".

Mnoge azijske žene smatraju se debelima iako su u stvari normalne težine ili čak i mršave.

"Takva percepcija je obično pogrešna jer na Tajvanu, gdje se 63 posto ispitanih žena smatra predebelima, statistike ministarstva zdravstva pokazuju da samo 15 posto Tajvanki ima previše kilograma." - rekao je Liu.

Pročitajte više