Veliki folk spektakl hrvatskih, srpskih i bosanskih pjevača u ožujku na zagrebačkom Velesajmu

Veliki folk spektakl, prema najavama direktora bijeljinske BN televizije Vladimira Trišića i direktora "Ju Estrade" Brace Zatezala, uskoro očekuje zagrebačke ljubitelje "narodnjaka".

Direktor "Ju estrade" Braco Zatezalo u razgovoru za Index otkrio je kako je "veliki folk happening" na kojemu će nastupiti isključivo folk pjevači iz Hrvatske, BiH i Srbije, već dogovoren, a mjesto gdje će neka od najvećih imena folk scene na području bivše Jugoslavije zajedno zapjevati bit će 5. paviljon Zagrebačkog Velesajma, 7. ožujka, s početkom u 20 sati.

Ljubitelji narodnjačke glazbe tada će moći uživati u spektaklu koji će trajati 4 do 5 sati, a prisutne bi, kako nam Zatezalo kaže, trebalo zabavljati 16 ("ako ne i više") izvođača, poput Seke Aleksić, Saše Matića, Viki Miljković, Osmana Hadžića, Stoje, Dejana Matića, Vesne Zmijanac, Seje Kalača, Duška Kuljiša i drugih.

Iako su neki najavljivali i dolazak Hanke Paldum, "jedne od posljednjih diva narodne glazbe", kako ju mnogi opisuju, o tome se, kako nam Zatezalo kaže, još uvijek raspravlja. Na pitanje misle li i Cecu Ražnjatović "dovući" u Hrvatsku, Zatezalo odgovara: "S njom se nismo čuli, to ćete nju morati pitati.".

Upitan o tome kakvo je njegovo mišljenje, hoće li takav koncert imati pozitivan odjek u hrvatskoj javnosti i boji li se možda nacionalnih tenzija koje bi koncert mogao izazvati, Zatezalo kratko odgovara: "Ja se bavim muzikom, ne politikom".

"Ju estrada" je organizator projekta, dok je njezin noseći medijski pokrovitelj bijeljinska BN televizija, čiji nam direktor Vladimir Trišić kaže kako bi najavljeni koncert na kojemu će, kako se također najavljuje, nastupiti i trubači koji će dočekivati goste, prema njegovu mišljenju imati "prihvatljiv" odjek u hrvatskoj javnosti.

"Probleme mogu raditi samo oni željni skandala i atrakcije, no moj stav je da su Hrvatska, Srbija i BiH, unatoč tomu što se radi o tri zasebne države, još uvijek po mnogočemu povezane." - komentirao je u razgovoru za Index Trišić, koji nam također otkriva kako bi koncert trebao biti popraćen i televizijskim prijenosom.

B.S.
Foto:D.P.

Pročitajte više