Veliki talent Alicie Keys

ALICIA KEYS je najveća zvijezda koja se na planeti R&B-ja dogodila u 2001. godini, prodala je milijune albuma širom svijeta, a istovremeno ima samo dvadesetjednu godinu.

Ukupna prodaja albuma ‘Songs In A-Minor’ trenutno je oko 8 milijuna primjeraka, osvojila je 5 nagrada Grammy i postavila nove smjernice u R&B glazbi. No, samo 18 mjeseci ranije, sve je izgledalo potpuno drugačije.

Alicia je odrasla u Bronxu, New York a klavir je počela svirati u dobi od 7 godina. Svoju prvu pjesmu napisala je s četrnaest. N

a raskrižju životnog poziva, Alicia se odlučila upisati u srednju školu Professional Performing Arts High School na Manhattanu. Uvijek imajući na umu svoje korijene, Alicia je uspjela ujediniti Beethovena i Biggieja, Mozarta i Marvina Gaye, Wagnera i The Wu-Tang Clan. A rezultat su pjesme ‘Songs In A Minor’.

Po završetku srednje škole, Alicia je potpisala ugovor za kompaniju Columbia, ali ga je vrlo brzo i poništila.

Udružila se sa veteranom i legendom glazbenog biznisa Cliveom Davisom, pa se tako našla u mladom timu kompanije J Records. Album ‘Songs In A Minor’ debitirao je kao broj 1 na Billboardovoj ljestvici, a među prvih 20 zadržao se čak 29 tjedana.

I kako dalje? Za ovu godinu najavljen je izlazak Alicijinog novog albuma, koji će vjerujemo pronaći put do još koje nagrade. A ako joj bude dosadno uvijek se može okrenuti radu u vlastitoj kompaniji Krucial Keys Enterprises.

Pročitajte više