VIDEO Balašević zauzeo politički stav: "Ovo radim za moju Bebu. A mogli biste i vi? Za vaše bebe"

Screenshot: Facebook

SLAVNI kantautor Đorđe Balašević našao se među 40 poznatih potpisnika otvorenog pisma građanima Srbije koji su na predstojećim izborima odlučili podržati Demokratsku stranku, a svoje je političko opredjeljenje objasnio i u osam minuta dugom videu.

Balašević pojašnjava da se na ovakav potez odlučio nakon niza loših iskustava s nekim od aktualnih srpskih političara, kada je zbog svojeg stava "da ne radi razlike među ljudima i djecom" čak i njegova tada malodobna kći trpjela uvrede i prijetnje.

"Ovo radim za moju Bebu. A možda biste mogli i vi? Za vaše bebe...", objasnio je Balašević u videu koji je naišao na golemo odobravanje njegovih obožavatelja iz čitave regije.

"Dramatična kriza s kojom se suočavaju građani i cjelokupno društvo čini nemogućim da bilo tko ostane po strani", navodi se u otvorenom pismu građanima Srbije i poručuje da je Srbija danas zemlja cenzure i autocenzure, siromaštva i nezadovoljstva, apatije i beznađa, institucija koje propadaju i nesigurnosti koja raste. Potpisnici također pozivaju građane da se zajedničkim snagama suprotstave obmanama i lažima - lažnim investicijama, diplomama, stručnjacima i reformama, kao i "bahatosti, nepristojnosti, zastrašivanju, cenzuri, neznanju".

Kako se navodi dalje, u Srbiji su danas marginalizirani kultura i prosvjeta, socijalna prava, zdravstvo, a umjesto političkih sloboda "stvara se novi lični i politički kult".

Osim Balaševića, pismo je potpisao niz uglednih srpskih intelektualaca, pisaca, umjetnika i sportaša, između ostalih i Bane Trifunović, Branislav Lečić, Predrag Ejdus, Mira Banjac, Nikola Kojo, Branko Cvejić, redatelj Kokan Mladenović, sportisti Nađa Higl i Slobodan Kačar, kantautor Đorđe Balašević, supruga ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, Ružica, pisci Dragan Velikić i Svetislav Basara, kompozitor Isidora Žebeljan, kao i brojni intelektualci poput Branke Prpe, Vide Ognjenović, Žarka Trebješanina, Borke Pavićević, Zagorke Golubović, Vesne Pešić, navodi Blic.

Pročitajte više