VIDEO Cijeli HNK minutama je pljeskao Oliveru, a onda je krenula Vjeruj u ljubav

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

GOTOVO deset minuta trajao je pljesak posvećen Oliveru Dragojeviću po završetku komemoracije na kojoj su govorili Gibonni, Jakša Fiamengo i Nikša Bratoš. Nakon snažnog pljeska svi u kazalištu spontano su počeli pjevati Vjeruj u ljubav. Bio je to trenutak koji je izmamio suze svima u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, ali i onima koji su gledali prijenos uživo.

Posebno je dirljiv bio Gibonnijev govor.

"Oliver, najslavniji, najveći. Ima jedna priča koju ću imat do kraja života. Kad je Oliveru pozlilo prije deset godina i govore mu - čuvaj se, pazi šta radiš - i onda jedan čovik je reka: 'Olivere, čuvaj se, ako nam odeš ti onda smo propali.' Oliver je rekao da je na svom brodu on i kapetan i sluga i takav je bio u svim segmentima života. Prvi, a za sebe uvijek zadnji", Gibonni je jedva dolazio do riječi od suza. "Želio bih reći svom kapetanu da je sve kako triba i da je svo ovo more samo za te", rekao je uplakani Gibonni.

''Bez obzira u kojeg boga vjerujemo, svi se osjećamo isto ovih dana. Ujedinjeni u boli. Sjećam se ljeta 1991. kad smo radili Moja domovina. Odmah smo se usuglasili da će je Oliver započeti i završiti", rekao je Nikša Bratoš. 

Pročitajte više