Video: Hrabra Sarah Palin nastupila u TV-emisiji koja se sprdala na njen račun

SARAH PALIN, guvernerka Aljaske i republikanski potpredsjednički kandidat, nastupila je u epizodi kultnog TV-showa "Saturday Night Live" koji se sprdao na njen račun.

Dio konzervativnih komentatora je taj potez opisao kao "silazak u lavlju jazbinu". Američki kulturni i medijski establishment nimalo ne krije svoje simpatije za demokratskog predsjedničkog kandidata Baracka Obamu, a još manje antipatije za svakoga onoga tko ga pokuša zaustaviti na putu u Bijelu kuću. U svemu tome je Sarah Palin najgore prošla, s obzirom da je bilo malo glumaca, režisera, pop-pjevača i celebrityja koji se u posljednjih mjesec i pol dana nisu natjecali u tome kako što više ocrniti guvernerku Aljaske. 

Svoj skromni doprinos tome je dao i "Saturday Night Live", prije svega zahvaljujući seriji skečeva u kojoj popularna komičarka Tina Fey tumači Sarah Palin, pri tome se nemilosrdno sprdajući s političarkom za koju mnogi drže da joj fizički sliči. Fey, koja je u rujnu dobila "Emmy" za ulogu u humorističkoj seriji "30 Rock", izjavila je kako se nada da republikanski kandidat John McCain neće dobiti izbore jer je već umorna od glumljenja Sarah Palin svaki tjedan, te joj nezamislivo da će to morati raditi i nakon 4. studenog.

Guvernerka plesala na rep-pjesmu o sebi

Usprkos svemu tome, Palin je zamolila producente TV-emisije da joj dozvole cameo nastup u sinoćnjoj epizodi koja se emitira uživo u New Yorka. Gledatelji su tako dobili priliku vidjeti Palin kako pleše na pjesmu u kojoj komičarka Amy Poehler repa na temu "vatrenih učiteljica", a društvo joj prave losovi i glumci koji tumače članove njene obitelji.

Palin je također uživo promatrala kako Fey parodira njen nastup na televizijskim intervjuima, te ga komentira pri čemu je Lorneu Michaelsu izrazila želju da nastupi u skeču koji bi parodirao "30 Rock".

U jednom trenutku, dok je Palin sjedila kao gost na pozornici, tamo je došao Feyin kolega Alec Baldwin i pravio se da je u pitanju Fey, a ne guvernerka. "Najvažniji izbori u ovoj povijesti, a ti, Tina, želiš dati pravo toj užasnoj ženi da nastupa?"

Kada mu je Michaels rekao da pred njim sjedi Sarah Palin, "osramoćeni" Baldwinu, inače poznat po fanatičnoj privrženosti Demokratskoj stranci, rekao je kako je guvernerka "privlačnija uživo". Guvernerka mu je zahvalila i rekla kako je Stephen Baldwin, holivudska "crna ovca" koja podržava republikance, "njen omiljeni brat Baldwin".

Kakve će učinke ovaj nastup Sarah Palin u televizijskom studiju imati na izbornu kampanju teško je reći. Međutim, izvjesno je da Palin nakon ovoga nitko neće moći kritizirati da nije u stanju otrpjeti humor na vlastiti račun.

Inače od političara koji su nastupali u "Saturday Night Live" je najpoznatiji bivši njujorški gradonačelnik Rudy Giuliani, koji je nastupao četiri puta, a 1997. godine je čak i vodio emisiju.

D.A.

Foto: AFP

Pročitajte više